Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața cărnii din Rusia nu se va deschide pentru fermierii Europei

Autor: Ilie Stoianjoi, 26 mai, 2016

Comisia Europeană admite că în negocierile cu Rusia privind ridicarea embargoului impus cărnii fermierilor europeni au fost făcute ”progrese limitate”, în fapt, un mod politicos și diplomatic de a afirma că Putin continuă să spună ”pas”. Afirmația a fost făcută de un oficial european a cărei identitate a fost păstrată sub anonimat, însă informația a fost publicată de Global Meat.

 

Mai mult, se afirmă: ”În ciuda negocierilor cu oficialii de la Moscova, nu s-a rezolvat aproape nimic, cei de acolo admițând doar că dialogul va continua. Dar, Moscova se folosește pe mai departe de argumentul lipsei de siguranță alimentară, în privința cărnii europenilor, în special a celei de porc, pentru a motiva menținerea embargoului.”

 

La rândul său, Henri Brichard, Vice-Președinte al Copa-Cogeca, a declarat săptămâna trecută că atitudinea Rusiei este inacceptabilă, divergențele fiind atât de mari, încât, UECBV a declinat ultima invitație la dialog venită din partea moscoviților, din cauza temelor care ar fi urmat să fie puse în discuție, dar și ca urmare a condițiilor de negociere, care, așa cum afirmă oficialii UECBV, ”amintesc de atmosfera stalinistă”.

 

Finalmente, atât membri Comisiei Europene, cât și cei de la Copa-Cogeca și UECBV, așteaptă decizia Organizației Mondiale a Comerțului, care trebuie să se pronunțe cu privire la legalitatea embargoului impus de Rusia.

Ca opinie personală, considerăm că de-aia nu mai poate Putin, de concluzia OMC!

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...

Despre Nicolae Ciuleac, altfel
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 4 iulie 2018

Pe Nicolae Ciuleac l-am cunoscut prin 2002. La vremea aia, una dintre revistele mele, ”Lumea producătorului”, prezenta economia fiecărui județ în parte, cu tot ce avea ea atunci: șuruburi, perdele, capace de canal, mâncare.   Din prima clipă în care l-am văzut și am stat de vorbă, m-a impresionat, m-a făcut să îl...