Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piața Chinei, plină de cârnați din Danemarca

Autor: Meat MIlkmarți, 13 mai, 2014

Danemarca va deveni prima ţară care va exporta cârnaţi şi alte produse procesate termic din carne în Cina, după o vizită recentă făcuta de ministru danez al Agriculturii Dan Jørgensen în China.

Pe parcursul vizitei demnitarului danez s-au făcut negocieri asupra unei autorizaţii de export evaluată la 33.49 milioane de euro. Producătorii danezi au aplicat pentru primirea autorizării de export de cârnaţi în China, noteaza Agroazi.

Autorizarea exportului este rezultatul a câţiva ani de negociere pe această temă cu autorităţile din China. „Sunt mându şi fericit”, a declarat Ministrul Alimentaţiei din Danemarca, Dan Jørgensen, citat de PigProgress.net.

„Danemarca este probabil prima ţară din lume care vinde cârnaţi pentru cina chinezilor. Acest acord prevede câştiguri evaluate la 250 milioane de coroane daneze, locuri de muncă sigure şi creştere economică în Danemarca.” (Mai  multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...