Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata conservelor de carne in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin.

Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.

Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune.

In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.

In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Piata conservelor de carne, in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin. Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.
Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune. In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.
In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

În primele nouă luni, Carrefour Romania raportează vânzări de 1,5 miliarde de euro
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 noiembrie 2018

Carrefour România a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro, în creștere cu 8,3% la cursul de schimb constant, în primele nouă luni ale anului, după cum informează European Supermarket Magazine. În procente, vânzările pentru aceeași perioadă au crescut cu 4,8%.   Pentru prima dată, vânzările din România ale...

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...