Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata conservelor de carne in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin.

Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.

Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune.

In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.

In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...

Piata conservelor de carne, in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin. Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.
Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune. In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.
In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...