Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata conservelor de carne in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin.

Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.

Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune.

In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.

In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Piata conservelor de carne, in declin din cauza crizei in constructii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimetul Zilei, piata conservelor de carne s-a prabusit odata cu cea a constructiilor; pe masura ce santierele s-au golit de muncitori, si firmele de conserve au vandut tot mai putin. Vanzarile de conserve de carne au inregistrat anul trecut o scadere de 26%, potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC). Aceasta piata a conservelor de carne a fost foarte afectata de prabusirea pietei constructiilor, pentru ca fiecare muncitor asigura vanzari de cel putin cinci conserve pe saptamana.
Cum numarul de santiere deschise in ultimul an a fost tot mai mic, au disparut principalii cumparatori de conserve de carne, a spus Mihai Visan, directorul executiv al ARC. Cum piata constructiilor a fost foarte afectata de aceasta perioada de criza economica, inregistrand in ultimii ani scaderi semnificative, si cum nici pentru anul acesta nu se asteapta o revenire spectaculoasa a sectorului, nici pentru producatorii de conserve de carne nu se anunta zile prea bune. In ultimii trei ani, piata conservelor de carne s-a contractat, printre cauzele acestei scaderi numarandu-se reducerea consumului casnic si restrangerea consumului rezultat din sectoarele de constructii, transporturi, minerit, conservele de pate si tip «ready meal» fiind pranzul preferat al muncitorilor, datorita consistentei si usurintei in utilizare, a spus Manuela Banu, director general Orkla Foods Romania.
In plus, spun oficialii firmelor din domeniu, piata a scazut si pentru ca romanii, in general, cumpara mai putin, alegand conserve cu gramaj tot mai mic. Astfel, daca in perioada de crestere economica erau preferate conservele de 300 grame, acum sunt achizitionate cele de 100 grame, potrivit datelor companiei Scandia Food. In acest fel, oamenii fac economii si nici nu mai arunca o parte din mancare, cum faceau adeseori in urma cu cativa ani.

Cârnații afumați și fierți de la „Fomică?”, într-un NOU ambalaj practic
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Cârnații de pui afumați și fierți marca „Fomică?”, brandul de preparate și semipreparate românești care se remarcă prin faptul că sunt fără aditivi, fără coloranți, fără conservanți, pot fi găsiți într-un nou ambalaj practic, care conține patru bucăți de cârnați vidați în atmosferă...

Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură: 36,2% față de2016
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat MADR) România acordă o atenție deosebită stimulării investițiilor și atragerii de fonduri europene pentru agricultură.   Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice locale din România, care și-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambițioase, cu impact...

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on innovation for a sustainable and healthy production, delivery, and consumption of food in cities”, Autori: Anja De Cunto, Cinzia...

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...