Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata conservelor din romania a inregistrat o scadere in volum de aproape 15% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata conservelor din Romania a avut de suferit in primele noua luni ale acestui an si a inregistrat o scadere in volum de aproape 15%, a decarat, pentru Mediafax, Robert Redeleanu, directorul general al companiei Scandia, unul dintre principalii jucatori romani de pe piata productiei de conserve.

„Ungaria este de doua ori mai mare decat Romania, in ceea ce priveste piata de conserve, desi din punct de vedere al produselor existente pe piata, aceasta este mai putin dezvoltata decat Romania. Bulgaria reprezinta mai putin de o treime din totalul pietei din Romania. In primele noua luni, piata din Romania a inregistrat o scadere accentuata, din estimarile companiei MEMRB reiese o diminuare de 12-15% in volum”, a precizat Redeleanu.

Producatorul de conserve Scandia estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri similara celei de anul trecut, de 203 milioane de lei, compania compensand scaderea vanzarilor de pe piata locala cu dezvoltarea exporturilor, a caror pondere in afaceri s-ar putea tripla in urmatorii cinci ani. Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 1,7% fata de 2008.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...