Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata conservelor din romania a inregistrat o scadere in volum de aproape 15% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata conservelor din Romania a avut de suferit in primele noua luni ale acestui an si a inregistrat o scadere in volum de aproape 15%, a decarat, pentru Mediafax, Robert Redeleanu, directorul general al companiei Scandia, unul dintre principalii jucatori romani de pe piata productiei de conserve.

„Ungaria este de doua ori mai mare decat Romania, in ceea ce priveste piata de conserve, desi din punct de vedere al produselor existente pe piata, aceasta este mai putin dezvoltata decat Romania. Bulgaria reprezinta mai putin de o treime din totalul pietei din Romania. In primele noua luni, piata din Romania a inregistrat o scadere accentuata, din estimarile companiei MEMRB reiese o diminuare de 12-15% in volum”, a precizat Redeleanu.

Producatorul de conserve Scandia estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri similara celei de anul trecut, de 203 milioane de lei, compania compensand scaderea vanzarilor de pe piata locala cu dezvoltarea exporturilor, a caror pondere in afaceri s-ar putea tripla in urmatorii cinci ani. Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 1,7% fata de 2008.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...