Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata conservelor din romania a inregistrat o scadere in volum de aproape 15% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata conservelor din Romania a avut de suferit in primele noua luni ale acestui an si a inregistrat o scadere in volum de aproape 15%, a decarat, pentru Mediafax, Robert Redeleanu, directorul general al companiei Scandia, unul dintre principalii jucatori romani de pe piata productiei de conserve.

„Ungaria este de doua ori mai mare decat Romania, in ceea ce priveste piata de conserve, desi din punct de vedere al produselor existente pe piata, aceasta este mai putin dezvoltata decat Romania. Bulgaria reprezinta mai putin de o treime din totalul pietei din Romania. In primele noua luni, piata din Romania a inregistrat o scadere accentuata, din estimarile companiei MEMRB reiese o diminuare de 12-15% in volum”, a precizat Redeleanu.

Producatorul de conserve Scandia estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri similara celei de anul trecut, de 203 milioane de lei, compania compensand scaderea vanzarilor de pe piata locala cu dezvoltarea exporturilor, a caror pondere in afaceri s-ar putea tripla in urmatorii cinci ani. Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 1,7% fata de 2008.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...