Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata: de craciun pretul carnii va fi exagerat de mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(ProvinciaNews) Carnea de porc si cea pui va fi mai scumpa de la 1 octombrie. Dar vestile proaste nu se opresc aici. Pana la sfarsitul anului vom mai asista la un val de scumpiri. In decembrie, carnea de porc va costa cu 15% mai mult, iar pentru pui vom scoate din buzunar cu 25 la suta mai multi bani.

Acum, carnea de porc este mai scumpa cu 15% fata de inceputul anului, iar puiul, cu 20 la suta. Comerciantii spun ca pana la sfarsitul lui 2012 vom asista la noi majorari de pret.
„Carnea de pui se scumpeste cu 25% din cauza cresterii pretului la furaje, aicea sunt 2 motive, cresterea pe piata foarte mare dar si productia mai slaba iar aici intevine si bursa. Pretul carnii pana la sfarsitul anului va creste cu 15% la carnea de porc si cu 25 % la carnea de pui”, sustine Marius Muresan, comerciant.

„Eu nu consider ca e necesara cresterea pretului la la nimic, cum nu consider necesara nici cresterile de pana acum. Daca va uitati la mine eu sunt pensionara iar pensionarii o duc greu”, a spus un cumparator.

„Nu se va mai cumpara, ca suntem saraci. Deci va infleuenteaza…normal, mai ales unde sunt multi copii, ce te faci?”, a afirmat un altul.

De Craciun, comerciantii spun ca vom cumpara cotlet sau ceafa de porc cu minim 30 de lei pe kilogram. In cazul puiului, producatorii se plang ca afacerea nu mai renteaza din cauza productiei slabe din 2012. Carnea de pui iese pe usa abatoarelor la acelasi fel ca si in 2011, dar se scumpeste pe drumul spre supermarketuri.

De exemplu, daca un kilogram de pulpe pleaca de la poducator cu 10 lei, in magazine ajunge sa coste cu 4 lei mai mult.

Bogdan Fluieras este producator: „In principal problemele cu care ne confruntam in desfasurarea activitarii tin de cresterea pretului la furaje, partea de utilitati care inseamna, apa, gaz, energie, motorina care a crescut si a dus la cresterea costurilor de productie”.
„La noi rapid cresc preturile de catre retaileri si producatori, in contextul unor cresteri pe piata mondiala a unor produse. La inceputul anului, porumbul se vindea in Romania undeva intre 170 euro tona, acum se vinde cu 220 de euro tona iar cotatia bursiera, cu 228 de euro tona”, a declarat pentru Realitatea TV Cluj Iuliu Suatean, director Directia Agricola Cluj.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...