Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata: de craciun pretul carnii va fi exagerat de mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(ProvinciaNews) Carnea de porc si cea pui va fi mai scumpa de la 1 octombrie. Dar vestile proaste nu se opresc aici. Pana la sfarsitul anului vom mai asista la un val de scumpiri. In decembrie, carnea de porc va costa cu 15% mai mult, iar pentru pui vom scoate din buzunar cu 25 la suta mai multi bani.

Acum, carnea de porc este mai scumpa cu 15% fata de inceputul anului, iar puiul, cu 20 la suta. Comerciantii spun ca pana la sfarsitul lui 2012 vom asista la noi majorari de pret.
„Carnea de pui se scumpeste cu 25% din cauza cresterii pretului la furaje, aicea sunt 2 motive, cresterea pe piata foarte mare dar si productia mai slaba iar aici intevine si bursa. Pretul carnii pana la sfarsitul anului va creste cu 15% la carnea de porc si cu 25 % la carnea de pui”, sustine Marius Muresan, comerciant.

„Eu nu consider ca e necesara cresterea pretului la la nimic, cum nu consider necesara nici cresterile de pana acum. Daca va uitati la mine eu sunt pensionara iar pensionarii o duc greu”, a spus un cumparator.

„Nu se va mai cumpara, ca suntem saraci. Deci va infleuenteaza…normal, mai ales unde sunt multi copii, ce te faci?”, a afirmat un altul.

De Craciun, comerciantii spun ca vom cumpara cotlet sau ceafa de porc cu minim 30 de lei pe kilogram. In cazul puiului, producatorii se plang ca afacerea nu mai renteaza din cauza productiei slabe din 2012. Carnea de pui iese pe usa abatoarelor la acelasi fel ca si in 2011, dar se scumpeste pe drumul spre supermarketuri.

De exemplu, daca un kilogram de pulpe pleaca de la poducator cu 10 lei, in magazine ajunge sa coste cu 4 lei mai mult.

Bogdan Fluieras este producator: „In principal problemele cu care ne confruntam in desfasurarea activitarii tin de cresterea pretului la furaje, partea de utilitati care inseamna, apa, gaz, energie, motorina care a crescut si a dus la cresterea costurilor de productie”.
„La noi rapid cresc preturile de catre retaileri si producatori, in contextul unor cresteri pe piata mondiala a unor produse. La inceputul anului, porumbul se vindea in Romania undeva intre 170 euro tona, acum se vinde cu 220 de euro tona iar cotatia bursiera, cu 228 de euro tona”, a declarat pentru Realitatea TV Cluj Iuliu Suatean, director Directia Agricola Cluj.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...