Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața de lux a scoicilor, în creștere la Monaco

Autor: Meat MIlkjoi, 15 mai, 2014

Monaco, locul preferat de celebrităţi şi oamenii cu bani, este şi pe gustul scoicilor. Aici ele devin mai fragede şi capătă gustul perfect, susţin deţinătorii de ferme de scoici francezi, informeaza Fish & Meat.

Scoicile sunt aduse din Franţa în Principat, pentru un tratament special, după care se întorc în Hexagon, pe mesele francezilor. Această plimbare neobişnuită la prima vedere este obligatorie, spun bucătarii rafinaţi. Chiar şi moluştele sunt răsfăţate în Monaco. În hrana scoicilor este introdus un cocktail special din plancton – hrana vietăţilor acvatice.

„Producem plancton în cantităţi mari, în rezervoare de 400 de litri, avem trei sortimente şi cu ele hrănim scoicile. Carnea lor devine mai rafinată, mai bună.”,spune Brice Cachia, biolog marin.

Scoicile sunt hrănite cu nutrienţi şi cu apă pompată de la 12 metri adâncime, până dobândesc culoarea şi textura potrivite. De acest tratament se bucură nu numai moluştele adulte, ci şi puii de scoici, aduşi tot din Franţa. Sunt hrănite special între două şi trei săptămâni, înainte de a se întoarce în fermele franceze. Doar aşa pot ajunge să fie pregătite de bucătarii rafinaţi, care cer anumite calităţi de la scoicile oferite în meniurile restauntatelor de lux.

„Trebuie să fie bine iodate, să aibă suficientă carne şi, bineînţeles, să aibă o uşoară aromă de alună şi un gust uşor de coral”, explică Brice Cachia.

Anul trecut, în jur de 10 tone de scoici au făcut plimbarea din Franţa în Monaco pentru rafinare. Iar pentru 12 bucăţi de carne fină şi delicioasă, amatorii trebuie să plătească în jur de 17 euro în restaurantele franceze.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...