Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața eubioticelor va depăși 3 miliarde $

Autor: Meat MIlkmarți, 8 aprilie, 2014

Piata aditivilor eubiotice la furaje – o categorie de produse care include probioticele, prebioticele si acizii – va creste cu cel putin 5% in fiecare an, pana in anul 2019, pana la o valoare totala anuala de peste 3 miliarde USD, arata un raport recent publicat de compania de cercetari MarketsandMarkets. Piata acestor produse a fost evaluata in anul 2013 la 2,199 miliarde USD, iar pentru perioada 2014 – 2019 compania se asteapta la o crestere anuala de 5,6% la nivel global. In anul 2013 cea mai mare piata a eubioticelor a fost Europa, urmata de Asia si America de Nord.

Eubioticele sunt, conform raportului, stimulente digestive naturale care creaza o microflora intestinala sanatoasa si echilibrata, esentiala pentru productia animalelor. Termenul se refera la probiotice, prebiotice, uleiuri esentiale si acizi organici. Acestea se pot folosi singure sau in combinatie cu alte asemenea produse.

Microbii intestinali sunt percepute drept factor cheie in sanatatea si bunastarea animalelor, drept pentru care utilizarea furajelor cu un continut de microbi care sporesc sanatatea acestuia (cum ar fi de exemplu bifidobacteria) in locul unora daunatoare va rezulta in situatia normobiotica sau eubiotica.

Purceii sunt expusi tulburarilor enterice in perioada imediat urmatoare intarcarii. Diareea apare des la acesti purcei, ceea ce duce la reducerea capacitatii digestive a purceilor si, prin urmare, la scaderea performantei acestora.

Pentru a reduce aceste efecte, industria cresterii porcinelor foloseste furaje complexe, care contin proteine procesate din sange si produse secundare din industria laptelui, impreuna cu cantitati reduse de antibiotice pe post de stimulente a cresterii. Tendinta curenta este insa eliminarea antibioticelor din alimentatia purceilor (si a porcinelor in general), reducand astfel riscul transferului unor bacterii rezistente la antibiotice la populatia umana.

Eubioticele sunt folosite din ce in ce mai des pentru optimizarea sanatatea intestinala a animalelor si promovarea cresterii acestora.(agrobroker.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...