Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata europeana a carnii de vita este in scadere de cinci ani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Uniunea Europeana productia de carne de vita a inregistrat scaderi in fiecare dintre ultimii patru ani, coborand de la 8 milioane de tone in 2007 pana la 7,7 milioane de tone in 2010, o reducere de aproape 5%, anunta pigprogress.com.

Scaderea are loc pe fondul cresterii costurilor de intretinere a animalelor si ca urmare a preturilor mici pe care le ofera procesatorii. Analistii estimeaza ca productia totala de carne de vita din Uniunea Europeana va continua sa scada urmand sa atinga 7,6 milioane de tone in 2014.

Romania a produs in primele noua luni ale anului trecut 213.000 tone de carne de vita, conform MADR. Astfel Romania ar detine o cota de 2,7% din piata carnii de vita la nivelul Uniunii Europene. Totusi, efectivele de bovine din Romania se incadreaza in trendul european inregistrand scaderi in ultimii trei ani. Daca in perioada 2001-2007 efectivele de bovine din Romania s-au situat in jurul valorii de 2,8 milioane de capete, incepand de anul urmator acestea s-au redus ajungand la 2,4 milioane de capete in 2010, o scadere de aproape 12% in patru ani.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...