Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata europena a carnii de vita in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand surse comunitare, Grupul european de prognoza pentru carnea de vita estimeaza o scadere a productiei si a consumului pe piata carnii de vita europene in timpul anului 2012.

Productia de carne de vita in UE-15 este evaluata anul acesta la peste 7,1 milioane tone, in scadere cu 3 procente fata de 2011. Aceasta se datoreaza in mare parte scaderii productiei din Franta, Marea Britanie si Irlanda. Cele mai multe state membre isi vor intensifica insa prezenta pe pietele din afara Uniunii, desi ramane de vazut daca Turcia isi poate mentine nivelul actual de import.

Conform Strategic Information Services, productia de carne de vita a Frantei va inregistra o scadere de 4 la suta in 2012, pana la valoarea de 1,51 milioane tone, principala cauza a declinului fiind seceta din ultimele luni, care a redus efectivul de animale. De asemenea, in Marea Britanie se estimeaza o scadere a productiei cu 6 procente, la 881.000 tone, acelasi declin fiind asteptat si in Irlanda.

Pe de alta parte, sustin analistii, aplicarea in mai multe state UE a masurilor de austeritate va avea un impact negativ asupra consumului, care ar urma sa ajunga la 6,94 milioane tone, mai putin cu 1% decat anul trecut. Marea Britanie si Spania sunt tarile cele mai expuse.
In 2011, comertul european cu carne de vita a fost stimulat de cererea mare venita din Turcia, Rusia, statele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Ca urmare, UE a devenit un exportator important pe piata mondiala a carnii de vita. Perspectivele raman bune si in 2012, dar evolutia depinde de nivelul tarifar de import perceput pe pietele emergente.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...

Piata europena a carnii de vita in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand surse comunitare, Grupul european de prognoza pentru carnea de vita estimeaza o scadere a productiei si a consumului pe piata carnii de vita europene in timpul anului 2012. Productia de carne de vita in UE-15 este evaluata anul acesta la peste 7,1 milioane tone, in scadere cu 3 procente fata de 2011.

Aceasta se datoreaza in mare parte scaderii productiei din Franta, Marea Britanie si Irlanda. Cele mai multe state membre isi vor intensifica insa prezenta pe pietele din afara Uniunii, desi ramane de vazut daca Turcia isi poate mentine nivelul actual de import.
Conform Strategic Information Services, productia de carne de vita a Frantei va inregistra o scadere de 4 la suta in 2012, pana la valoarea de 1,51 milioane tone, principala cauza a declinului fiind seceta din ultimele luni, care a redus efectivul de animale. De asemenea, in Marea Britanie se estimeaza o scadere a productiei cu 6 procente, la 881.000 tone, acelasi declin fiind asteptat si in Irlanda. Pe de alta parte, sustin analistii, aplicarea in mai multe state UE a masurilor de austeritate va avea un impact negativ asupra consumului, care ar urma sa ajunga la 6,94 milioane tone, mai putin cu 1% decat anul trecut. Marea Britanie si Spania sunt tarile cele mai expuse. In 2011, comertul european cu carne de vita a fost stimulat de cererea mare venita din Turcia, Rusia, statele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Ca urmare, UE a devenit un exportator important pe piata mondiala a carnii de vita. Perspectivele raman bune si in 2012, dar evolutia depinde de nivelul tarifar de import perceput pe pietele emergente.

Holland Farming Agro, noul distribuitor Barenbrug în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Barenbrug are plăcerea să anunțe că și-a unit forțele cu Holland Farming Agro ca distribuitor pentru iarbă furajeră și semințe de legume în România. Această colaborare reprezintă un pas benefic, care ne oferă șansa de a sta și mai mult la dispoziția fermierilor din România.   Holland Farming Agro este deja...

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Efectivele de porcine existente la 1 mai 2019 au scăzut faţă de aceeaşi dată a anului 2018, cu 9,8% pe total şi cu 10,4% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2019 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2018, se constată că ponderea acestora a crescut în...

Un studiu semnat Paul Anghel-ANPC confirmă dublul standard pe piața din România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

La Palatul Parlamentului a avut loc Conferinţa cu titlul “Consolidarea aplicarii legislaţiei privind siguranţa produselor (alimentare şi nealimentare) în UE”. La eveniment a fost prezentat Studiul ANPC, realizat de domnul Paul Anghel-Director General al instituției, care evalueaza existenţa diferentelor între produse prezentate ca...

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...