Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului

Autor: Nora Marinjoi, 21 martie, 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:

 

„Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără acord, privind sectorul agroalimentar din Irlanda și potențialele efecte de impact asupra întregii piețe a UE „.

 

El a subliniat expunerea sectorului irlandez de carne de vită și a solicitat ca pachetul complet de măsuri disponibile în cadrul organizării comune a pieței, inclusiv sprijinul țintă pentru agricultori, să fie desfășurat rapid în cazul unui Brexit dur.

 

Creed s-a referit, de asemenea, la necesitatea de a proteja sectorul UE al cărnii de vită în cadrul discuțiilor comerciale cu Mercosur, pe fondul unei incertitudini semnificative a Brexit.

 

Modificări fără precedent

 

El a avertizat că o situație fără a avea un acord ar avea un „efect profund negativ asupra economiilor irlandeze și britanice”.

 

„Sectorul agro-alimentar din Irlanda va fi afectat în mod unic, iar carnea de vită va fi deosebit de expusă. Impactul este probabil să fie imediat și fără sprijin, cel puțin pe termen scurt, mulți dintre fermierii noștri de carne de vită vor lupta să supraviețuiască.

 

„În cazul în care carnea de vită din Irlanda își pierde poziția competitivă pe piața din Regatul Unit, vor exista în mod inevitabil consecințe negative, cu deplasări semnificative în alte părți ale Uniunii Europene.

 

Irlanda este fericită să facă parte dintr-o Uniune care a avut previziunea de a pune în aplicare o serie de măsuri pentru a sprijini producătorii primari în momente de perturbare semnificativă a pieței. Dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere, acesta va fi un eveniment perturbator fără precedent „, a concluzionat Creed, citat de GlobalMeatNews. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles, 26 martie 2019)

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 iulie 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.   La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum...

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 5 iulie 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.   Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial...