Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului

Autor: Nora Marinjoi, 21 martie, 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:

 

„Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără acord, privind sectorul agroalimentar din Irlanda și potențialele efecte de impact asupra întregii piețe a UE „.

 

El a subliniat expunerea sectorului irlandez de carne de vită și a solicitat ca pachetul complet de măsuri disponibile în cadrul organizării comune a pieței, inclusiv sprijinul țintă pentru agricultori, să fie desfășurat rapid în cazul unui Brexit dur.

 

Creed s-a referit, de asemenea, la necesitatea de a proteja sectorul UE al cărnii de vită în cadrul discuțiilor comerciale cu Mercosur, pe fondul unei incertitudini semnificative a Brexit.

 

Modificări fără precedent

 

El a avertizat că o situație fără a avea un acord ar avea un „efect profund negativ asupra economiilor irlandeze și britanice”.

 

„Sectorul agro-alimentar din Irlanda va fi afectat în mod unic, iar carnea de vită va fi deosebit de expusă. Impactul este probabil să fie imediat și fără sprijin, cel puțin pe termen scurt, mulți dintre fermierii noștri de carne de vită vor lupta să supraviețuiască.

 

„În cazul în care carnea de vită din Irlanda își pierde poziția competitivă pe piața din Regatul Unit, vor exista în mod inevitabil consecințe negative, cu deplasări semnificative în alte părți ale Uniunii Europene.

 

Irlanda este fericită să facă parte dintr-o Uniune care a avut previziunea de a pune în aplicare o serie de măsuri pentru a sprijini producătorii primari în momente de perturbare semnificativă a pieței. Dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere, acesta va fi un eveniment perturbator fără precedent „, a concluzionat Creed, citat de GlobalMeatNews. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles, 26 martie 2019)

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.   IFFA 2019 reprezintă viitorul   Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența...

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...