Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața neagră a sturionilor e în creștere

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 3 iulie, 2013

Interzicerea pe o perioadă de zece ani, respectiv între 2006 și 2016, a pescuitului comercial de sturioni din Dunăre și deltă a dus la înflorirea activităților ilicite, astfel că a fost pierdută valorificarea la vedere a speciei, potrivit reprezentanților Asociației Salvați Delta.

În acest sens, Asociația Salvați Delta a făcut mai multe propuneri pentru atenuarea efectelor moratoriului la pescuitul comercial de sturion sălbatic. Una dintre aceste propuneri este susținerea pieței caviarului “la vedere”.

“Valoarea speciei este dată de cererea pentru aceasta. Așadar, consumatorii joacă un rol hotărâtor în soarta sturionilor. Aceștia trebuie informați cu privire la impactul deciziei lor de consum. Facem un apel către restaurantele și procesatorii acestor produse pentru a lua parte la soluție și nu la problemă și îi invităm să se angajeze la achiziții exclusiv din surse legale și controlate”, au afirmat reprezentanții aceleiași Asociații, informează YahooNews.

Ei au mai spus că prin interzicerea pescuitului comercial de sturioni, aceștia se vând ieftin pe piața neagră. Sturionul pescuit ilegal din Dunărea ajunge fie în restaurantele din țară, pe filiară scurtă, fie piețele occidentale, pe filieră lungă.

Pentru restaurantele din țară, furnizori din Delta ori Balta Brăilei vând ieftin pentru ca prețul de retail să rămână relativ scăzut și să satisfacă o clientelă fidelă și cunoscută. În meniurile din mai multe restaurante, caviarul are prețul sub cel de en-gros. (Mai multe, pe www.YahooNews .ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...