Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata obor – razie a inspectorilor piscicoli

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inarmati cu rulete, insotiti de politisti si reprezentanti ai presei, inspectorii piscicoli au descins in piata bucuresteana Obor, pentru a masura pestii oferiti spre vanzare, infirmand astfel prezentarea multora dintre comercianti, conform carora pestele expus este din Dunare.

Din declaratiile facute de organele de control postului TV Antena3, a rezultat ca preturile mari ale pestilor vanduti in aceasta hala nu se justifica; exemplarele provenind din crescatorii. Pentru marfa pe care o videau, toti comerciantii detineau acte de provenienta, dar inscrisurile din documente nu aveau legatura cu marfa de pe taraba.

Modalitatea de verificare a provenientei pestelui este foarte simpla: pestele din captivitate, este (la masurare) sensibil mai scurt, fata de cel capturat, existand lungimi limita pentru fiecare dintre specii. Este proba care i-a lasat pe foarte multi negustori fara marfa. Au fost amendati opt comercianti, fiind confiscate 244 kilograme de peste. (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...