Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata obor – razie a inspectorilor piscicoli

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inarmati cu rulete, insotiti de politisti si reprezentanti ai presei, inspectorii piscicoli au descins in piata bucuresteana Obor, pentru a masura pestii oferiti spre vanzare, infirmand astfel prezentarea multora dintre comercianti, conform carora pestele expus este din Dunare.

Din declaratiile facute de organele de control postului TV Antena3, a rezultat ca preturile mari ale pestilor vanduti in aceasta hala nu se justifica; exemplarele provenind din crescatorii. Pentru marfa pe care o videau, toti comerciantii detineau acte de provenienta, dar inscrisurile din documente nu aveau legatura cu marfa de pe taraba.

Modalitatea de verificare a provenientei pestelui este foarte simpla: pestele din captivitate, este (la masurare) sensibil mai scurt, fata de cel capturat, existand lungimi limita pentru fiecare dintre specii. Este proba care i-a lasat pe foarte multi negustori fara marfa. Au fost amendati opt comercianti, fiind confiscate 244 kilograme de peste. (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...