Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața porcilor din UE: Creșteri în sud, cotații stabile în centru

Autor: Meat MIlkjoi, 19 iunie, 2014

Situatia este calma pe piata europena a porcilor vii pentru sacrificare, cotatiile fiind neschimbate. Majoritatea preturilor la carnea de porc din Europa „s-au clatinat”, demonstrand astfel stabilitate in Germania, Olanda, Danemarca, Belgia si Austria.

Este adevarat ca nu au ramas restante cu privire la aprovizionare in Lunea Rusaliilor, iar impulsul pentru usoara crestere a fost dat de sfaraitul gratarelor din ziua Rusaliilor, cu toate acestea nu a mai existat un alt motiv pentru cresterea preturilor.

 

Piata este mai prietenoasa in sudul Europei, raportandu-se o crestere a pretului cu 3%. Spania continua cu cresteri in plin sezon, inregistrand cu 1,90 euro mai mult si ajungand la un nivel de 1,892 euro.

 

Datorita cererii, cotatia franceza a crescut considerabil cu o corectare de 5,8 centi. Astfel in clasamentl celor cinci tari crescatoare de porcine, Fanta reuseste sa devanseze Danemarca, ajungand astfel pe locul doi. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...