Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata rusiei va absorbi 7 milioane de tone de carne de porc din europa vestica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agrointel.ro, crescatorii de porci din Uniunea Europeana vor putea exporta in Rusia cel putin 7 milioane de porci pe an, profitand de eliminarea barierelor comerciale impuse de intrarea acestei tari in Organizatia Mondiala a Comertului (OMC, World Trade Organization – WTO), potrivit reprezentantilor industriei locale.

Autoritatile de la Moscova au impus in ultimii ani mai multor tari din vecinatatea esteuropeana a Rusiei interdictii de a patrunde pe diferite segmente ale pietei alimentare atunci cand relatiile politice cu capitalele acestora se deteriorau.

In cazul tarilor baltice represaliile de acest gen au vizat cu precadere importurile de porci, Rusia extinzand interdictia asupra intregii Uniunii Europene, in speranta de a genera in cadrul grupului celor 27 de state un curent potrivnic acestora.

Estonia, una dintre tarile pedepsite, a cerut Moscovei sa renunte la interdictiile impuse invocand obligatiile de membru al OMC, organizatie in care Rusia a intrat de o luna de zile, cerand Comisiei Europene sa-i sprijine demersurile la nivelul acestui for.
Pentru producatorii rusi lucrurile nu suna deloc bine.

Europenii s-au pregatit bine sa se extinda pe piata noastra imediat ce Rusia va intra in OMC. Daca nu dorim sa ne pierdem propria productie va trebui sa negociem noi conditii comerciale a declarat, Serghei Iusin, presedintele asociatiei ruse a crescatorilor de porci, citat de Pig Progress.

Practic, reprezentantii producatorilor rusi sustin mentinerea interdictiilor decise de Kremlin ca represalii pentru decizia tarilor est-europene de a se alatura NATO si UE, invocand necesitatea protejarii pietei.

Potrivit expertilor rusi, europenii vor putea exporta in Rusia cel putin 7 milioane de porci, cifra echivalenta cu o treime din din piata rusa.

Pentru europeni lucrurile suna insa bine. Eliminarea barierelor impuse de Moscova oferindu-le acces la o noua piata mamut a carei cerere ar asigura stimulentele reluarii cresterii efectivelor de porcine aflate in scadere de ani buni.

Efectivele de porcine au scazut in Uniunea Europeana constant in ultimii ani pe fondul efectelor crizei economice, ultimele cifre, din iunie 2012, indicand urmatoarele variatii anuale – Danemarca (-2,3%), Germania (-1,3%), Irlanda (-6,6%), Spania (-2,8%), Franta (-3,2%), Polonia (-9,6%), Suedia (-7,2%).

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...