Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pierderi de 60 milioane euro în sectorul avicol

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 noiembrie, 2013

Sectorul avicol din România a înregistrat în ultimele zile pierderi de peste 25 milioane de euro din cauza scăderii vânzărilor cu 20% în urma scandalului legat de Avicola Călărași iar prejudiciile totale aduse industriei sunt estimate la 50-60 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

„Sectorul avicol în întregul său este prejudiciat prin reducerea vânzărilor care în ultimele zile sunt mai mici cu 20% față de perioada anterioară izbucnirii acestui scandal legat de contaminarea cărnii de pasăre cu salmonella. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la circa 25 de milioane de euro și estimăm un prejudiciu total de 50 – 60 de milioane de euro, ceea ce va duce la falimente în lanț în industria avicolă. Facem apel la toți factorii responsabili de a comunica prompt, corect și transparent opiniei publice, pentru a liniști populația și pentru a salva un sector avicol care, în ultimul timp, a făcut progrese însemnate atât calitative cât și cantitative”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, președintele UCPR, Ilie Van.

Acesta a precizat că nu toate tipurile de Salmonella sunt periculoase pentru om, ci doar două din cele peste 2.500 de serotipuri, însă în fermele din industria avicolă sunt monitorizate permanent toate infecțiile cu Salmonella atât prin controale oficiale cât și prin autocontroale, conform Programului Strategic al ANSVSA.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...