Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pierderi mari la fermele de porci din dambovita si giurgiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In conditiile in care sistemul de acordare a subventiei pe cap de animal a fost schimbat iar abatoarele ofera preturi mici la kilogramul de carne de porc in viu, micii anteprenori din domeniul cresterii suinelor nu intrevad un orizont apropiat de profitabilizare a afecerilor, informeaza Recolta.eu.

Doua voci din piata, Costin Ungureanu, inginer-zootehnist, responsabil cu bunul mers al lucrurilor in doua ingrasatorii de porcine din judetul Dambovita si Ștefan Tudor, sef de ferma, coordonator in trei ferme de ingrasare din Heresti, judetul Giurgiu, ne-au schitat pe scurt, din perspectiva lor, actuala stare de fapt din domeniu.

Cand vine vorba de popularea celor doua ferme dambovitene de ingrasare a suinelor, Costin Ungureanu marturiseste ca isi asigura necesarul de purcei din import. Chiar daca pretul este net superior decat ceea ce exista pe piata interna, avantajul importului este plata la termen si nu cash, cat si calitatea geneticii.

Diferenta aceasta de achizitie la purceii din import fata de cei din Romania nu se reflecta in pretul carnii. Adica, daca un fermier cumpara cu 40 de euro purcelul iar eu cu 80 de euro, pretul pe care ti-l ofera abatorul este acelasi si pentru unii si pentru altii., declara C. Ungureanu.

In momentul de fata, de la abator, cele doua ferme dambovitene primesc pe carnea de porc in viu 6,1 lei pe kilogram insa, spune Ungureanu, pentru a fi profitabilizate, cele doua ferme ar trebui sa vanda catre abatoare cu minimum 8 lei/kg in viu si, in plus, sa primeasca bani de la stat, pe vechea Hotarare de Guvern 839, nu pe Masura 215.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...