Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piețele de păsări vii din China s-au mutat pe internet

Autor: Meat MIlkluni, 3 martie, 2014

Autoritatile din Shanghai au inchis pietele de pasari vii din tara in urma cu cateva luni, acestea fiind identificate drept locurile prin care gripa aviara H7N9 se raspandeste cel mai usor in randul populatiei.

Comerciantii au gasit insa o portita prin care comertul de pasari vii poate fi mentinut: vanzarile prin internet.

Conform spuselor unui oficial din cadrul Comisiei Agricole din Shanghai, citate de China Daily, o femeie din districtul Hongkou a vandut (in mod ilegal, conform autoritatilor) pasari vii la pretul de 60 yuan (circa 10 USD), livrand pasarile personal catre cumparatori.

Femeia sustine ca pasarile sunt sanatoase, nefiind infectate, dar nu dispune de certificate care sa ateste acest lucru. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...