Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pigprogress : exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009, la 426.200 mii tone, scrie portalul PigProgress. Acesta a fost principalul rezultat al cresterii importurilor inregistrata in tarile Uniunii Europene. Astfel, Spania ramane cel de-al patrulea mare furnizor de carne de porc, dupa Germania, Danemarca si SUA.

Conform aceleeasi surse, majoritatea exporturilor spaniole s-au indreptat catre Franta, care a primit aproximativ 30% din cantitatea exportata. In acest an, Franta a importat cu 22% mai multa carne de porc din Spania, decat in perioada similara a anului trecut.

Mai mult, incarcaturile care se indreapta catre tarile din Europa Centrala si de Est, state care de obicei nu importau cantitati mari de carne de porc din Spania, au sporit semnificativ. Unul dintre motivele pentru care au crescut exporturile spaniole de carne de porc este reducerea efectivelor de porci din Uniunea Europeana, in special a celor din Polonia.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...