Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pigprogress : exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009, la 426.200 mii tone, scrie portalul PigProgress. Acesta a fost principalul rezultat al cresterii importurilor inregistrata in tarile Uniunii Europene. Astfel, Spania ramane cel de-al patrulea mare furnizor de carne de porc, dupa Germania, Danemarca si SUA.

Conform aceleeasi surse, majoritatea exporturilor spaniole s-au indreptat catre Franta, care a primit aproximativ 30% din cantitatea exportata. In acest an, Franta a importat cu 22% mai multa carne de porc din Spania, decat in perioada similara a anului trecut.

Mai mult, incarcaturile care se indreapta catre tarile din Europa Centrala si de Est, state care de obicei nu importau cantitati mari de carne de porc din Spania, au sporit semnificativ. Unul dintre motivele pentru care au crescut exporturile spaniole de carne de porc este reducerea efectivelor de porci din Uniunea Europeana, in special a celor din Polonia.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...