Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pigprogress : exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009, la 426.200 mii tone, scrie portalul PigProgress. Acesta a fost principalul rezultat al cresterii importurilor inregistrata in tarile Uniunii Europene. Astfel, Spania ramane cel de-al patrulea mare furnizor de carne de porc, dupa Germania, Danemarca si SUA.

Conform aceleeasi surse, majoritatea exporturilor spaniole s-au indreptat catre Franta, care a primit aproximativ 30% din cantitatea exportata. In acest an, Franta a importat cu 22% mai multa carne de porc din Spania, decat in perioada similara a anului trecut.

Mai mult, incarcaturile care se indreapta catre tarile din Europa Centrala si de Est, state care de obicei nu importau cantitati mari de carne de porc din Spania, au sporit semnificativ. Unul dintre motivele pentru care au crescut exporturile spaniole de carne de porc este reducerea efectivelor de porci din Uniunea Europeana, in special a celor din Polonia.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...