Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pigprogress : exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009, la 426.200 mii tone, scrie portalul PigProgress. Acesta a fost principalul rezultat al cresterii importurilor inregistrata in tarile Uniunii Europene. Astfel, Spania ramane cel de-al patrulea mare furnizor de carne de porc, dupa Germania, Danemarca si SUA.

Conform aceleeasi surse, majoritatea exporturilor spaniole s-au indreptat catre Franta, care a primit aproximativ 30% din cantitatea exportata. In acest an, Franta a importat cu 22% mai multa carne de porc din Spania, decat in perioada similara a anului trecut.

Mai mult, incarcaturile care se indreapta catre tarile din Europa Centrala si de Est, state care de obicei nu importau cantitati mari de carne de porc din Spania, au sporit semnificativ. Unul dintre motivele pentru care au crescut exporturile spaniole de carne de porc este reducerea efectivelor de porci din Uniunea Europeana, in special a celor din Polonia.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...