Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pigprogress : exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile spaniole de carne de porc au crescut cu 16% in a doua jumatate a lui 2009, la 426.200 mii tone, scrie portalul PigProgress. Acesta a fost principalul rezultat al cresterii importurilor inregistrata in tarile Uniunii Europene. Astfel, Spania ramane cel de-al patrulea mare furnizor de carne de porc, dupa Germania, Danemarca si SUA.

Conform aceleeasi surse, majoritatea exporturilor spaniole s-au indreptat catre Franta, care a primit aproximativ 30% din cantitatea exportata. In acest an, Franta a importat cu 22% mai multa carne de porc din Spania, decat in perioada similara a anului trecut.

Mai mult, incarcaturile care se indreapta catre tarile din Europa Centrala si de Est, state care de obicei nu importau cantitati mari de carne de porc din Spania, au sporit semnificativ. Unul dintre motivele pentru care au crescut exporturile spaniole de carne de porc este reducerea efectivelor de porci din Uniunea Europeana, in special a celor din Polonia.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...