Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piscicultorii vor subvenţii ca în zootehnie

Autor: Ilie Stoianmarți, 1 octombrie, 2013

Investitorii din domeniul piscicol din Delta Dunării doresc ca acest segment de activitate să beneficieze de condiţii similare de sprijin acordate de Uniunea Europeană în agricultură şi zootehnie.

Reprezentanţii unor ONG-uri şi ai unor societăţi private care îşi desfăşoară activitatea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării s-au întâlnit duminică, la Sfântu Gheorghe, cu oficiali europeni şi autorităţi române. Cu acest prilej, investitorii au solicitat subvenţii pentru piscicultură ca şi cele din domeniul agricol şi zootehnic.

„Orice utilizator de teren arabil primeşte o subvenţie anuală, lucru valabil pentru crescătorii de vite şi ovine. Peştele se creşte mai greu, iar pierderile pe care le avem sunt foarte mari şi datorită faptului că suntem în Delta Dunării, zonă atractivă inclusiv pentru păsările ihtiofage. Un kilogram de peşte comercializabil înseamnă un efort susţinut timp de cinci ani, iar pierderile depăşesc 50% din producţia de peşte”, a declarat Cornel Ivanov, administratorul unei ferme piscicole din zona oraşului tulcean Babadag.

De aceeaşi părere este şi administratorul unei firme private din zona Maliuc, Ion Şerban Dobronăuţeanu, potrivit căruia circuitul terenurilor în piscicultură este lent, iar pentru suprafeţele scoase din folosinţă nu se acordă despăgubiri. „Pentru ferma piscicolă din Maliuc am înfiinţat peste 400 de hectare de culturi ecologice pentru piscicultură care sunt distruse de porcii mistreţi. Constatăm un deficit de reglementări şi cred că numai printr-o bună guvernare se pot găsi soluţii viabile. Credem că toţi factorii interesaţi, inclusiv noi (firmele private – n.r.), trebuie să fim mai activi. Problemele de aici trebuie atacate frontal, aşa cum face premierul cu Roşia Montană”, a afirmat Ion Şerban Dobronăuţeanu.(Agerpres)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...