Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PisciculturA: In 2013, romania si bulgaria vor avea aceleasi cote de pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania a reusit sa mentina cotele de pescuit pentru calcan si sprot la Marea Neagra, desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea acestora cu 15%.

In acest fel, cota de calcan pentru anul viitor comuna pentru Romania si Bulgaria va fi de 43,5 tone, iar cea de sprot de 3.422 de tone.

Desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea cotelor in cont cu 15%, in urma negocierilor, Comisia a fost de acord sa mentinem cota si la sprot, si la calcan, respectiv 43,5 de tone la calcan si 3.422 de tone la sprot, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, care a participat la reuniunea ministrilor agriculturii si pescuitului din UE (Consiliul AGRIFISH), care a avut ca prim punct pe agenda cotele de pescuit din 2013 pentru calcan si sprot in apele teritoriale ale statelor UE.

Potrivit acestuia, la inceput cota de calcan a fost de 50 de tone, anul trecut de 43 de tone, iar anul acesta – de 43,5 tone. Anul viitor va fi tot de 43,5 tone. Romania a sustinut ca tara noastra si Bulgaria pescuiesc doar 15% din calcanul din Marea Neagra, restul revenind celorlalte state din zona, respectiv Turciei si Ucrainei, care captureaza 70% din pestele de la Marea Neagra.Romania nu a avut ani de zile capturi la sprot, dar am negociat cu Comisia sa ne stabileasca o cantitate cat mai mare. Anul acesta cota a fost tot de 3.422 tone si la fel va fi si la anul, a mentionat Achim Irimescu.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...