Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PisciculturA: In 2013, romania si bulgaria vor avea aceleasi cote de pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania a reusit sa mentina cotele de pescuit pentru calcan si sprot la Marea Neagra, desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea acestora cu 15%.

In acest fel, cota de calcan pentru anul viitor comuna pentru Romania si Bulgaria va fi de 43,5 tone, iar cea de sprot de 3.422 de tone.

Desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea cotelor in cont cu 15%, in urma negocierilor, Comisia a fost de acord sa mentinem cota si la sprot, si la calcan, respectiv 43,5 de tone la calcan si 3.422 de tone la sprot, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, care a participat la reuniunea ministrilor agriculturii si pescuitului din UE (Consiliul AGRIFISH), care a avut ca prim punct pe agenda cotele de pescuit din 2013 pentru calcan si sprot in apele teritoriale ale statelor UE.

Potrivit acestuia, la inceput cota de calcan a fost de 50 de tone, anul trecut de 43 de tone, iar anul acesta – de 43,5 tone. Anul viitor va fi tot de 43,5 tone. Romania a sustinut ca tara noastra si Bulgaria pescuiesc doar 15% din calcanul din Marea Neagra, restul revenind celorlalte state din zona, respectiv Turciei si Ucrainei, care captureaza 70% din pestele de la Marea Neagra.Romania nu a avut ani de zile capturi la sprot, dar am negociat cu Comisia sa ne stabileasca o cantitate cat mai mare. Anul acesta cota a fost tot de 3.422 tone si la fel va fi si la anul, a mentionat Achim Irimescu.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...