Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PisciculturA: permisele de pescuit in delta sunt valabile pana la 31 martie 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Valabilitatea actelor de reglementare privind activitatile de pescuit comercial in Delta Dunarii, emise sau avizate in anul 2012, a fost prelungita pana la finele lunii martie 2013, a anuntat Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.).

Potrivit deciziei Guvernatorului A.R.B.D.D., Edward Bratfanof, citata de agroinfo.ro, persoanele fizice si juridice autorizate sa desfasoare activitatea de pescuit comercial in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt obligate sa detina asupra lor toate documentele necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial, tinand cont de prevederile legale in vigoare.

Astfel, valabilitatea actelor de reglementare emise sau avizate in decursul anului anterior pentru activitati de pescuit comercial s-a prelungit pana la data de 31 martie 2013.
De asemenea, A.R.B.D.D. mentioneaza ca, pana la finele lunii martie 2013, societatile comerciale si/sau asociatiile pescarilor profesionisti pot depune solicitari pentru desfasurarea activitatii de pescuit sezonier la scrumbie.

Solicitarea se va face sub forma de cerere in care vor fi mentionate informatii referitoare la zona de pescuit, locatia punctului de acostare si dotarile acestuia, numele pescarilor autorizati si numarul de ambarcatiuni utilizate de acestia, mijloacele de transport utilizate pentru transportul pestelui de la punctul de acostare la punctul de debarcare si/sau centru de prima vanzare, locul de cazare al pescarilor si mijlocul de cazare utilizat, persoana desemnata care va raspunde de functionarea punctului de lucru si modul de gestionare a deseurilor rezultate si zona repartizata in anul 2012.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...