Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Plan de doi ani de refacere a sistemului secundar de irigații

Autor: Meat MIlkluni, 24 februarie, 2014

(Agerpres) În doi ani, cu fonduri europene, se va putea reface infrastructura secundară de irigaţii, care va asigura o mai mică “volatilitate” a producţiei agricole şi preţuri mai competitive, a declarat sâmbătă, la Cluj, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Este important este să menţinem producţia la nivel constant şi în special în sud, în Banat, în Dobrogea, Moldova, acest lucru se poate face prin reabilitarea sistemului de irigaţie. Iar Programul Naţional de Dezvoltare Rurală vine să rezolve această problemă. Sunt 370 de milioane de euro alocaţi şi eu cred că în doi ani de zile, cu această infuzie de fonduri europene vom rezolva toată infrastructura secundară de irigaţii”, a spus Constantin.

Acesta speră ca anul 2014 să fie la fel de bun ca cel care a trecut şi a precizat că 2013 a fost primul an din ultimii 20 în care s-a realizat o balanţă comercială pozitivă.

“Eu sper să menţinem trendul atât din punct de vedere al producţiei, cât şi din punct de vedere al valorificării. Vă reamintesc că 2013 a fost un an record din punct de vedere al producţiei obţinute, dar şi al comerţului cu produse agroalimentare. Este primul an după 1994, deci în ultimii 20 de ani, în care balanţa comercială este pozitivă, exportăm mai mult decât importăm. Produsele agroalimentare au avut un volum pe primele 11 luni – încă nu avem statistica pe 12 luni – de aproape 5 miliarde de euro”, a spus Constantin.

Potrivit acestuia, pieţele pe care România au crescut foarte mult sunt cele din afara Uniunii Europene, deşi aceasta reprezintă principala piaţă de desfacere.

Daniel Constantin a participat sâmbătă, alături de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii George Turtoi, directorul general APIA, Gheorghe Benu, directorul general APDRP, David Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi prefectul Gheorghe Vuşcan la deschiderea unui nou centru APIA, în comuna Mociu.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...