Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Plan european contra rezistentei la antimicrobiene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, rezistenta la antimicrobiene este o problema de sanatate care devine tot mai grava. In Uniunea Europeana, anual 25.000 de decese sunt asociate direct cu infectiile generate de bacterii rezistente la medicamente.

In acest context, Comisia Europeana a lansat de curand un plan detaliat ce cuprinde 12 actiuni concrete care urmeaza sa fie puse in aplicare in stransa cooperare cu statele membre. Trebuie sa actionam rapid si ferm daca nu vrem sa pierdem medicamentele antimicrobiene ca tratament de baza impotriva infectiilor bacteriene, atat la oameni, cat si la animale, a declarat comisarul european pentru Sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli.

Cele douasprezece actiuni concrete pentru urmatorii cinci ani ar putea contribui la limitarea raspandirii rezistentei la antimicrobiene si la dezvoltarea unor noi tratamente antimicrobiene. Succesul lor necesita eforturi comune din partea UE, a statelor membre, a cadrelor medicale, a industriei si a agricultorilor, sustine demnitarul european.

Planul de actiune specific precizeaza ca ar trebui luate mai multe masuri pentru a se asigura ca agentii antimicrobieni (cum ar fi antibioticele) sunt utilizati in mod corespunzator la animale. De asemenea, se doreste imbunatatirea monitorizarii si supravegherii utilizarii acestora. Pe de alta parte, s-a propus consolidarea legislatiei UE cu privire la medicamentele de uz veterinar, fiind recomandata utilizarea cu prudenta a antimicrobienelor in medicina veterinara.

Un alt obiectiv al planului urmareste introducerea de noi instrumente juridice menite sa sporeasca prevenirea si controlul infectiilor la animale. CE va analiza necesitatea introducerii de antibiotice noi in domeniul medicinii veterinare.
Planul de actiune a fost elaborat pentru a preveni transferul de la animale la om a bacteriilor rezistente, prin intermediul lantului alimentar sau prin contact direct.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...