Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Plan european contra rezistentei la antimicrobiene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, rezistenta la antimicrobiene este o problema de sanatate care devine tot mai grava. In Uniunea Europeana, anual 25.000 de decese sunt asociate direct cu infectiile generate de bacterii rezistente la medicamente.

In acest context, Comisia Europeana a lansat de curand un plan detaliat ce cuprinde 12 actiuni concrete care urmeaza sa fie puse in aplicare in stransa cooperare cu statele membre. Trebuie sa actionam rapid si ferm daca nu vrem sa pierdem medicamentele antimicrobiene ca tratament de baza impotriva infectiilor bacteriene, atat la oameni, cat si la animale, a declarat comisarul european pentru Sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli.

Cele douasprezece actiuni concrete pentru urmatorii cinci ani ar putea contribui la limitarea raspandirii rezistentei la antimicrobiene si la dezvoltarea unor noi tratamente antimicrobiene. Succesul lor necesita eforturi comune din partea UE, a statelor membre, a cadrelor medicale, a industriei si a agricultorilor, sustine demnitarul european.

Planul de actiune specific precizeaza ca ar trebui luate mai multe masuri pentru a se asigura ca agentii antimicrobieni (cum ar fi antibioticele) sunt utilizati in mod corespunzator la animale. De asemenea, se doreste imbunatatirea monitorizarii si supravegherii utilizarii acestora. Pe de alta parte, s-a propus consolidarea legislatiei UE cu privire la medicamentele de uz veterinar, fiind recomandata utilizarea cu prudenta a antimicrobienelor in medicina veterinara.

Un alt obiectiv al planului urmareste introducerea de noi instrumente juridice menite sa sporeasca prevenirea si controlul infectiilor la animale. CE va analiza necesitatea introducerii de antibiotice noi in domeniul medicinii veterinare.
Planul de actiune a fost elaborat pentru a preveni transferul de la animale la om a bacteriilor rezistente, prin intermediul lantului alimentar sau prin contact direct.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...