Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Planurile de expansiune ale producției de porci ale rușilor de la Miratorg

Autor: Mircea Demetermiercuri, 28 noiembrie, 2018

Potrivit PigProgress, compania rusă Miratorg a lansat un proiect ambițios de construire de noi ferme de porci, o uriașă fabrică de furaje, precum și un abator modern. Toate au fost concepute pentru a extinde capacitățile de producție în Diviziunea de carne de porc, la 1 milion de tone pe an, până în 2023.

 

Lucrările de construcție inițiale au început în locul unde se află noua fabrica de furaje din regiunea Orlov. Odată ce va funcționa, fabrica de furaje va fi cea mai mare din Rusia, potrivit lui Miratorg.

 

În prezent, spațiile de depozitare a cerealelor a fost deja construită, în timp ce întreaga fabrică, cu capacitatea proiectată de 800.000 de tone de producție de furaje pe an, este de așteptat să fie pusă în funcțiune până la sfârșitul anului 2019, a declarat compania. Costurile de investiție ale proiectului sunt estimate la aproximativ 4,8 miliarde de ruble (80 milioane USD).

 

Concomitent, Miratorg își propune să producă 1,65 milioane de tone de furaje, ceea ce reprezintă în sine o creștere de 13%, față de anul 2017. Noul complex de producție va crește această cifră la 2,45 milioane de tone și va permite companiei să își asigure autosuficientțaîn furaje.

 

Miratorg investește, de asemenea, sume considerabile de bani pentru creșterea producției de porci și a capacității de sacrificare în regiunea Kursk, din nordul Rusiei.

 

În total, Miratorg intenționează să construiască, până în 2023, 16 ferme de porci și un abator cu o capacitate de 4,5 milioane de porci pe an, în regiunea Kursk. Miratorg a declarat că noul abator robotizat va fi cel mai mare din Europa. Noul complex va lansa o gamă largă de produse din carne de porc în pachete de consum care ar putea, teoretic, să răspundă și exporturilor din Rusia.

 

Potrivit guvernului regiunii, investiția totală în acest proiect este estimată la 68,4 miliarde ruble (1,05 miliarde USD). Compania va achiziționa 160.000 ha de teren agricol, pentru construcția fermelor de porci, a abatoarelor și va avea terenuri pentru cultivarea boabelor de furaje.

Pachetul de reformă PAC pentru perioada post 2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 mai 2019

(Comunicat) ”Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare.   Avansarea...

La IFFA 2019, tradiția a întâlnit tehnologia de avangardă
Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat) Timp de șase zile, IFFA , târgul numărul 1 pentru industria cărnii a arătat modul în care sectorul poate fi adaptat pentru viitor. De la fabrica de carne inteligentă, tendințele de ambalare și siguranța alimentelor, prin etichetarea curată, la așteptările crescânde privind calitatea cărnii, expozanții IFFA au oferit...