Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Planurile de expansiune pentru sectorul danez de porcine

Autor: Meat MIlkjoi, 24 octombrie, 2013

Sectorul danez de porcine a prezentat un plan de a crea încă 10.000 de locuri de muncă și de a crește exporturile cu 15 miliarde de coroane daneze până în 2030, scrie Chris Harris, informează The Meat Site.

Potrivit unui raport publicat de Consiliul Danez pentru Agricultură și Industria Alimentară, lansat la reuniunea anuală a Consiliului din Herning, extinderea se va realiza prin intermediul noilor reglementări de control al mediului asupra mediului de creștere a porcilor și acces mai ușor la finanțare.

Prognoza extinderii s-a bazat pe cercetarea evoluțiilor de pe acest sector în ultimii 30 de ani, care a văzut o creștere a efectivului de porci de la 10 milioane la 30 milioane de porci.
Potrivit lui Nicolaj Norgaard , directorul Centrului Danez de Cercetare a Porcinelor, îmbunătățirea impactului asupra mediului al fermele de porcine a produs un sistem de producție mai eficient și mai curat.

Acesta a declarat că sectorul de porcine se așteaptă să producă mai mulți purcei per scroafă.

Președintele Centrului de Cercetare Danez pentru Porcine, Lindhart Nielsen a declarat că cercetarea a fost un apel de trezire pentru politicieni, producători și companii .

Și el a adăugat că industria daneză de porc este în poziția de a profita de cererea tot mai mare de alimente la nivel global , cu un sistem de producție care are „cel mai mic impact asupra mediului și cele mai înalte standarde de siguranță alimentară „.

Dl Nielsen a spus că pentru a atinge obiectivele de creștere a locurilor de muncă și a exporturilor este nevoie de mai multe fonduri disponibile pentru a ajuta fermierii să se dezvolte .

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...