Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Plasticul a determinat creșterea cu 32 % a rechemării produselor alimentare

Autor: Mircea Demetermiercuri, 10 ianuarie, 2018

(Comunicat) Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk. de Detectamet-Manufacturing Detectable Food Safety Office & Professional Cleaning Producs, retragerea produselor alimentare contaminate din cauza plasticului a înregistrat o creștere de 32%, din 2016 și până la finalul anului trecut, conform studiilor recente și citate de rapoarte oficiale. Când excludem sursele recent adăugate, creșterea pe o bază similară este de 21%.

 

Pe arii geografice, rapoartele privind America de Nord, Europa și Austral-Asia au indicat o creștere de  37% în UE și o creștere de 10% în America de Nord.

 

La analiza evenimentelor înregistrate, cele mai importante sectoare ale industriei alimentare sunt sectorul de carne și produse din carne, care corespunde sectorului cerealelor, cerealelor și produselor de panificație, la 14% din total

 

Schimbarea semnificativă constă în faptul că retragerile din sectorul de carne și produsele din carne au înregistrat o creștere de trei ori, dar, pe de altă parte, sectorul cărnii de pasăre și al produselor din carne de pasăre a înregistrat o scădere de 20% similară a sectorului produselor lactate.

 

Identificarea surselor este încă provocatoare, deoarece este încă o practică obișnuită de a descrie contaminanții  generic, ca ”bucăți sau fragmente de plastic (de o anumită culoare și textura)”.

 

Însă, există un număr tot mai mare de descrieri mai detaliate care identifică surse probabile. De exemplu, au existat patru cazuri în care au fost identificate unelte și echipamente de procesare, inclusiv mucegaiuri de plastic și palete de amestecare. Materiile prime au fost identificate ca sursă de trei retrageri, care au implicat bucăți de plastic amestecate cu cartofi care au fost prelucrați cu produsul finit, granule de plastic amestecate cu cereale și unele care au avut loc în carne vrac, care a ajuns în produsul ambalat.

 

Echipamentele de protecție personală au reprezentat peste 10% din sursele identificate și au inclus un ac de păr din plastic și piese albastre ale unor ochelari de protecție.

 

Dezavantajele au implicat un monitor de temperatură mică, în timpul procesului, care apărea într-o mașină de spălat vopsea, și niște bucăți de plastic alb ascuțite, care au migrat în cofetărie și se credeau că sunt bucăți de batoane utilizate în producția din fabrică.

 

Cea mai mare sursă identificată de contaminare a fost ambalarea, reprezentând aproape jumătate din sursele identificate, și aproximativ 10% din total.

Brexit: Dezastru pentru sectorul cărnii, incertitudini pentru cel al laptelui
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Anul 2018 va fi cu siguranță bulversant pentru pața europeană a cărnii și cea a laptelui. Pe plan internațional se întâmplă deja lucruri importante, se poartă negocieri pentru liberalizarea comerțului cu țările Americii de Sud, cu Noua Zeelandă și Australia, Tratatul de Liber-Schimb canadiano-european a fost deja semnat și sunt...

UE va cere sancțiuni împotriva Rusiei care blochează importul de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   luni, 8 ianuarie 2018

Guvernul rus va lupta împotriva unei cereri din partea Uniunii Europene (UE) la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pentru permisiunea de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 1,39 miliarde de euro pentru interdicția Moscovei de a importa porci și carne de porc din UE.   După cum se cunoaște, acest lucru a fost...