Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Plăţile Naţionale Tranzitorii au fost aprobate de Guvern

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 mai, 2014

(Agerpres) Plăţile Naţionale Tranzitorii, care suplimentează subvenţiile plătite din fondurile europene şi care vor fi acordate pe toată perioada de programare 2014 -2020, au fost aprobate, marţi, de Guvern, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Actul normativ reglementează o nouă schemă de plată, respectiv schema de ajutoare naţionale tranzitorii, condiţiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea plăţilor naţionale directe complementare aferente anului 2013.

De asemenea, modul de implementare, condiţiile specifice, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru aplicarea schemelor de ajutoare naţionale tranzitorii se aplică în mod corespunzător cu cele prevăzute pentru plăţile naţionale directe complementare aferente anului 2013.

Plăţile Naţionale Tranzitorii sunt rezultatul negocierilor purtate la nivelul Comisiei Europene de ministrul Daniel Constantin şi vor fi acordate pe toată perioada de programare 2014 – 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimentează subvenţiile plătite din fondurile europene. Astfel, se creează posibilitatea ca fermierii români să primească un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului mai cuprinde clarificarea condiţiei privind normele de eco-condiţionalitate, responsabilitatea privind valabilitatea şi legalitatea documentelor care dovedesc dreptul de folosinţă şi utilizarea terenului agricol revenind fermierului/autorităţii emitente.

Potrivit MADR, actul normativ prevede că recuperarea sumelor necuvenite acordate sub formă de sprijin din fondurile europene şi/ sau din fondurile publice naţionale aferente acestora se realizează cu aplicarea accesoriilor calculate conform prevederilor OUG nr.66/ 2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Guvernul României a aprobat, marţi, în şedinţă, OUG privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 125/ 2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36 / 1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...