Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ploaia abundentă stopează temporar activitatea agricolă

Autor: Maria Demetriadvineri, 21 august, 2015

Potrivit prognozei agrometeorologice facuta de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru perioada sus mentionata va predomina o vreme în general normală sub aspect termic, în cea mai mare parte a țării. În acest context, temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 13 și 24 grade Celsius la nivelul întregului teritoriu agricol, limite apropiate de mediile multianuale.

 

De asemenea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi cu caracter aversă, dar și torențiale, fiind însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat, căderi de grindină, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol. Pe acest fond al vremii instabile, lucrările agricole de sezon vor fi sistate temporar de precipitațiile prognozate.

 

Potrivit specialiștilor ANM, în cultura de porumb, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă), pe aproape întreg teritoriul agricol al țării. Aprovizionarea cu apă a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, local în sudul și centrul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Moldovei.

 

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), conținutul de apă va prezentă valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în majoritatea regiunilor agricole. În centrul și sudul Transilvaniei, local în nord-vestul, estul și sudul Moldovei, nord-estul Munteniei, rezerva de umiditate din sol se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim.

 

 

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

La Indagra 2018, Ecoaktiv a reinventat performanța
Autor: meatmilk  /   luni, 5 noiembrie 2018

Una dintre prezențele de excepție de la ediția din acest an a târgului Indagra a fost aceea a companiei Ecoaktiv, în fapt, o nouă firmă desprinsă din mai vechea Agro Input Distribution.   Prezența, nu doar că a atras atenția vizitatorilor dar a și confirmat creșterea afacerilor și, mai ales, reinventarea unei formule de...