Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pmvpr: romania risca sa isi autosuspende comertul cu animale vii si produse de origine animala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Patronatul Medicilor Veterinari Privati din Romania (PMVPR) atrage atentia autoritatilor si opiniei publice asupra gravelor probleme ce vor aparea ca urmare a modificarii OUG 23/2010 privind identificarea si inregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Modificarile sunt propuse de unii parlamentari, fara nici cea mai mica experienta in acest domeniu, cu toate ca fac parte din Comisia pentru Agricultura, informeaza AmosNews.

Cu paienjenisul de cuvinte alambicate din textul modificarilor, va fi practic imposibil de pus in practica normele europene ce reglementeaza identificarea animalelor, fapt ce va duce la blocarea comertului comunitar cu animale. In mod indirect, prin neindentificarea corecta a animalelor va fi afectata si trasabilitatea produselor alimentare, fapt ce va scoate si produsele alimentare in afara comertului comunitar. Nu trebuie uitate subventiile, care in intreg spatiul european se acorda doar pentru animalele identificate. Prin punerea in practica a acestei ordonante, cu modificarile propuse, se vor crea premisele favorabile fraudelor masive cu subventii, fiecare putand sa „fabrice” exploatatii de animale. Astfel, toate animalele furate si toate transporturile clandestine pot intra in legalitate la poarta abatorului. Acestea sunt doar o mica parte din problemele ce vor aparea prin adoptarea unui act normativ care nu are nici o legatura cu realitatea.

PMVPR, care reprezinta peste 800 de medici veterinari cu investitii majore in sistemul veterinar romanesc, va intreprinde toate demersurile necesare, la nivel national si european pentru a convinge autoritatile sa nu permita oricui introducerea informatiilor in baza nationala de date, sa pastreze sitemul actual (care este functional cu responsabilizarea si implicarea activa a proprietarilor de animale si asociatiile de producatori in procesul de identificare) si gasirea unor solutii comune de imbunatatire a activitatii, fara transferul activitatii spre Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie. Eventual, se pot gasi solutii de cooperare intre ANSVSA si ANARZ dar care sa nu afecteze buna functionare a sistemului.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...