Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

PNDR 2014-2020 va susţine fermele de reproducţie suină

Autor: Meat MIlkluni, 16 decembrie, 2013

Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin (AFISS) a fost deja înscrisă înainte de prima Adunare Generală în cadrul Consiliului Consultativ al ANSVSA, după cum a declarat Bogdan Dăscălescu, vicepreşedinte ANSVSA, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei, desfăşurată în data de 13 decembrie.
„Ne dorim o colaborare cu industria şi, după cum ştiţi, din acest motiv s-au pus bazele Consiliului Consultativ, un for de dezbatere între instituţiile statului şi asociaţii, producători. Faceţi deja parte din acest Consiliu Consultativ, am luat-o un pic înainte. Împreună cu domnul Dascălu, am înscris acolo, aveţi un cuvânt de spus în tot ceea ce se hotăreşte la nivelul ANSVSA în acest domeniu”, a spus vicepreşedintele ANSVSA, Dăscălescu, citat de Agroinfo.

Potrivit acestuia, una dintre problemele sectorului creşterii porcilor în România rămâne numărul mic de ferme de reproducţie. „ANSVSA a avut două reuşite în acest an: momorandumul cu China şi cea de-a doua deschiderea pieţei europene pentru carnea de porc. Din păcate, din analizele noastre, suferim destul de mult pe zona de reproducţie suină. China acceptă la export în special purcei fătaţi şi crescuţi în România. Noul PNDR va susţine destul de mult înfiinţarea de ferme de reproducţie, deci veţi avea punctaje destul de bune dacă veţi face ferme de reproducţie. Sfatul meu este să creaţi grupuri, cooperative între 3-5 ferme şi să înfiinţaţi ferme de 1.000-2.000 de scroafe ca să puteţi avea putere şi suficientă forţă de a le menţine. Dar cred că viitorul este să vă orientaţi nu numai către creşterea producţiei de carne ci şi către reproducţie”, a declarat reprezentantul ANSVSA.

În ceea ce priveşte deschiderea pieţei europene pentru carnea de porc, Bogdan Dăscălescu a precizat că „am reuşit după atâţia ani să deschidem piaţa europeană din nou. Suntem deocamdată în Anexa 2, ceea ce înseamnă că putem exporta carcasă, produse din carne de porc, nu şi porci vii. Sperăm, dacă lucrurile vor fi în regulă să facem pasul următor, să nu mai avem nicio limitare”.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...