Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PNDR a atras doar 44 % din fondurile europene

Autor: Meat MIlkvineri, 1 februarie, 2013

România a atras până la finele anului 2012 peste 4,39 miliarde euro din fondurile europene pentru dezvoltare rurală, ceea ce reprezintă un grad de absorbție de aproximativ 44% din suma totală alocată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, potrivit datelor furnizate de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).
Până în prezent, APDRP a încheiat 64.845 contracte de finanțare pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală, cu o valoare nerambursabilă de 5,1 miliarde euro. Această sumă reprezintă o valoare contractată de peste 70%, raportat la întreaga sumă din PNDR alocată măsurilor de investiții.
Pentru proiectele de investiții au fost depuse 117.221 de cereri de plată, cu o valoare nerambursabilă de peste 2,7 miliarde euro. În cadrul angajamentelor încheiate pentru măsurile care vizează plățile compensatorii acordate pe suprafață și plățile naționale directe complementare au fost efectuate plăți în valoare totală de peste 1,7 miliarde euro. ( sursa: Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...