Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PNDR a absorbit 60% din disponibil

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 25 septembrie, 2013

Romania se situeaza bine în ceea ce priveste absorbtia de fonduri pe Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR), unde proportia este 60% si CE a rambursat deja 5 miliarde de euro, a declarat Daniel Constantin, ieri.

„Gradul de contractare depăseste 80% si acolo facem eforturi să nu avem niciun fel de pierdere si să cheltuim toti banii si mi-ar face plăcere ca pe Programul National de Dezvoltare Rurală să avem un succes real si să fie singurul program în care să nu avem dezangajări, desi si acolo există anumite penalităti, mai mici sau mai mari, care vin în functie de măsurile respective.

Dar lucrurile sunt pe drumul cel bun si sper să putem să evităm astfel de penalităti”, a explicat oficialul roman, marti, la Bruxelles.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...