Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Politia a destructurat o retea de hoti de animale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Zeci de politisti bacauani, inclusiv luptatori ai Serviciului de Interventie Rapida, au descins, miercuri, in 11 locatii din judetul Bacau, la suspecti de furturi de animale, inclusiv la hoti de cai pe care ii sacrificau, iar apoi ii vindeau catre o carmangerie.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bacau, cele 11 perchezitii domiciliare s-au desfasurat in municipiul Bacau si in patru comune din judet, respectiv Livezi, Gura Vaii, Sarata si Magura, in baza unor informatii detinute de oamenii legii. In urma actiunii, politistii au prins trei suspecti de furturi de animale, fiind recuperate si 11 animale care faceau obiectul descinderilor.

„In urma cercetarilor, s-a stabilit ca trei tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, au sustras in ultima perioada, din comuna Nicolae Balcescu, un numar de 11 cabaline. De asemenea, politistii au mai constatat ca unul dintre autori a mai furat 30 de capre si 17 oi de pe raza comunelor Gura Vaii si Helegiu”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul IPJ Bacau, Raluca Ciobanu.

Tot in timpul descinderilor, oamenii legii au mai gasit la domiciliul tatalui unuia dintre suspectii de furturi de animale un cal care tocmai era sacrificat, precum si alte doua cabaline susceptibile a fi furate.

„Politistii au reusit sa recupereze de la aceasta locuinta cinci cai si sase capre. Restul animalelor au fost sacrificate si comercializate unei firme cu profil de carmangerie din judet”, a mai precizat Raluca Ciobanu.

Fata de tanarul de 25 de ani, politistii au luat masura retinerii, pe baza de ordonanta, pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau cu propunerea de arestare preventiva.

Totodata, un alt tanar din grupul celor trei suspecti de furturi de animale a fost incarcerat direct in Penitenciarul Bacau, dupa ce s-a constatat ca avea de executat o pedeapsa de trei ani si doua luni de inchisoare pentru furt calificat.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...