Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Politica agricola comuna ar trebui simplificata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reducerea birocratiei in sistemul de cereri pentru plati, simplificarea legislatiei cu privire la identificarea electronica a animalelor si o mai buna informare a agricultorilor prin crearea, de exemplu, a unei linii de asistenta telefonica in fiecare stat membru, reprezinta principalele propuneri ale unei rezolutii privind simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC), adoptata de deputatii europeni la sesiunea plenara de la Strasbourg.

Pentru simplificarea regulilor pentru schema de plati unice, ar trebui eliminata obligatia furnizarii acelorasi informatii detaliate anual. De asemenea, ar trebui revizuita definitia activitatilor agricole, asa incat solicitantii care nu sunt agricultori activi sa nu poata fi eligibili, mai spun deputatii europeni. Sistemul de amenzi aplicate agricultorilor in cazul comiterii de erori in ceea ce priveste cererile de plata ar trebui sa fie proportional cu gravitatea incalcarii si nu ar trebui aplicate sanctiuni in cazul unor erori minore, in special atunci cand nu au fost comise din vina agricultorilor.

Deputatii mai solicita Comisiei Europene sa elimine toate reglementarile inutile privind identificarea animalelor si sa realizeze o armonizare cuprinzatoare a legislatiei din acest domeniu, foarte diferita in prezent. Este de asemenea solicitata o scutire de trei ani in ceea ce priveste sanctiunile privind eco-conditionalitatea in legatura cu identificarea electronica a ovinelor si caprinelor, pentru a da agricultorilor timp sa se familiarizeze cu aceasta tehnologie noua si complexa.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...