Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Politica agricola comuna ar trebui simplificata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reducerea birocratiei in sistemul de cereri pentru plati, simplificarea legislatiei cu privire la identificarea electronica a animalelor si o mai buna informare a agricultorilor prin crearea, de exemplu, a unei linii de asistenta telefonica in fiecare stat membru, reprezinta principalele propuneri ale unei rezolutii privind simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC), adoptata de deputatii europeni la sesiunea plenara de la Strasbourg.

Pentru simplificarea regulilor pentru schema de plati unice, ar trebui eliminata obligatia furnizarii acelorasi informatii detaliate anual. De asemenea, ar trebui revizuita definitia activitatilor agricole, asa incat solicitantii care nu sunt agricultori activi sa nu poata fi eligibili, mai spun deputatii europeni. Sistemul de amenzi aplicate agricultorilor in cazul comiterii de erori in ceea ce priveste cererile de plata ar trebui sa fie proportional cu gravitatea incalcarii si nu ar trebui aplicate sanctiuni in cazul unor erori minore, in special atunci cand nu au fost comise din vina agricultorilor.

Deputatii mai solicita Comisiei Europene sa elimine toate reglementarile inutile privind identificarea animalelor si sa realizeze o armonizare cuprinzatoare a legislatiei din acest domeniu, foarte diferita in prezent. Este de asemenea solicitata o scutire de trei ani in ceea ce priveste sanctiunile privind eco-conditionalitatea in legatura cu identificarea electronica a ovinelor si caprinelor, pentru a da agricultorilor timp sa se familiarizeze cu aceasta tehnologie noua si complexa.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...