Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Politica agricola comuna ar trebui simplificata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reducerea birocratiei in sistemul de cereri pentru plati, simplificarea legislatiei cu privire la identificarea electronica a animalelor si o mai buna informare a agricultorilor prin crearea, de exemplu, a unei linii de asistenta telefonica in fiecare stat membru, reprezinta principalele propuneri ale unei rezolutii privind simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC), adoptata de deputatii europeni la sesiunea plenara de la Strasbourg.

Pentru simplificarea regulilor pentru schema de plati unice, ar trebui eliminata obligatia furnizarii acelorasi informatii detaliate anual. De asemenea, ar trebui revizuita definitia activitatilor agricole, asa incat solicitantii care nu sunt agricultori activi sa nu poata fi eligibili, mai spun deputatii europeni. Sistemul de amenzi aplicate agricultorilor in cazul comiterii de erori in ceea ce priveste cererile de plata ar trebui sa fie proportional cu gravitatea incalcarii si nu ar trebui aplicate sanctiuni in cazul unor erori minore, in special atunci cand nu au fost comise din vina agricultorilor.

Deputatii mai solicita Comisiei Europene sa elimine toate reglementarile inutile privind identificarea animalelor si sa realizeze o armonizare cuprinzatoare a legislatiei din acest domeniu, foarte diferita in prezent. Este de asemenea solicitata o scutire de trei ani in ceea ce priveste sanctiunile privind eco-conditionalitatea in legatura cu identificarea electronica a ovinelor si caprinelor, pentru a da agricultorilor timp sa se familiarizeze cu aceasta tehnologie noua si complexa.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...