Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Politici fiscale: tva redus la 20 % de abia in 2016

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Agerpres) Premierul, Victor Ponta, a declarat ca Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) trebuie redusa pe masura ce acest lucru este sustenabil de la buget astfel incat pana in 2016 TVA sa ajunga inapoi la 20%.

Ponta a afirmat ca, desi TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului, aceasta reprezinta totusi o taxa care este impartita incorect intrucat afecteaza toate categoriile de populatie, dar, in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta peste 90% din populatia Romaniei.

Una din marile lovituri pe care a primit-o economia romaneasca a fost momentul in care TVA a crescut intr-o saptamana cu cinci procente. Nu cred ca trebuie sa mai crestem TVA ci dimpotriva pe masura ce este sustenabila reducerea TVA trebuie ca pana in 2016 sa ajunga la 20%. Este adevarat ca TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului dar este impartita incorect pentru ca si cel care are venit minim si cel care este milionar in euro plateste aceeasi taxa pe valoare adaugata la paine, la benzina sau la oricare alt produs. TVA afecteaza in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta 90% din populatia Romaniei, a afirmat Victor Ponta.

(In acest timp, Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii, declara la o conferinta pe tema retail-ului, ca Ministerul de Finante va negocia cu FMI reducerea TVA-ului inca din anul 2013, fapt care ne determina sa credem ca una spune primul ministru, iar alta sustine reprezentantul MADR, crevandu-l mai degraba pe Victor Ponta care, se vede treaba, e mai informat cu privire la relatia Romaniei cu institutiile financiare internationale si, mai ales, cu obligatiile asupate de Romania.n.n.)

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...

Politici fiscale: tva redus la 20 % de abia in 2016

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Premierul, Victor Ponta, a declarat ca Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) trebuie redusa pe masura ce acest lucru este sustenabil de la buget astfel incat pana in 2016 TVA sa ajunga inapoi la 20%.

Ponta a afirmat ca, desi TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului, aceasta reprezinta totusi o taxa care este impartita incorect intrucat afecteaza toate categoriile de populatie, dar, in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta peste 90% din populatia Romaniei.

Una din marile lovituri pe care a primit-o economia romaneasca a fost momentul in care TVA a crescut intr-o saptamana cu cinci procente. Nu cred ca trebuie sa mai crestem TVA ci dimpotriva pe masura ce este sustenabila reducerea TVA trebuie ca pana in 2016 sa ajunga la 20%. Este adevarat ca TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului dar este impartita incorect pentru ca si cel care are venit minim si cel care este milionar in euro plateste aceeasi taxa pe valoare adaugata la paine, la benzina sau la oricare alt produs. TVA afecteaza in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta 90% din populatia Romaniei, a afirmat Victor Ponta.

(In acest timp, Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii, declara la o conferinta pe tema retail-ului, ca Ministerul de Finante va negocia cu FMI reducerea TVA-ului inca din anul 2013, fapt care ne determina sa credem ca una spune primul ministru, iar alta sustine reprezentantul MADR, crevandu-l mai degraba pe Victor Ponta care, se vede treaba, e mai informat cu privire la relatia Romaniei cu institutiile financiare internationale si, mai ales, cu obligatiile asupate de Romania.n.n.)

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...