Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Polonezi implicaţi în scandalul cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianluni, 25 februarie, 2013

Carnea de cal descoperită în conserve de gulaş cu carne de vită, retrase de la vânzare în Germania de reţeaua de supermarketuri cu preţ redus Aldi, provine de la un furnizor din Polonia, scrie săptămânalul Der Spiegel în ediţia de duminică, citând oficiali europeni.

Conservele au fost produse de către societatea germană Dreistern Konserven, care cumpără carne printr-un intermediar de la firma poloneză Mipol, potrivit Der Spiegel.

Dreistern Konserven recunoaşte, pe site, că urme de ADN de cal au fost depistate în produsele sale, dar insistă că ea este doar o firmă de procesare.

„Dreistern nu este implicată nici în abatorizare, nici în tranşarea cărnii. Noi cumpărărm carne deja tocată, proaspătă sau congelată, doar de la prestatori certificaţi”, se arată pe site.

Aproape 50.000 de cutii de conserve de gulaş au fost livrate Aldi, potrivit Der Spiegel, care citează Sistemul european de alertare pentru produse alimentare (RASFF).

Alt furnizor neidentificat din nordul Poloniei a livat peste 20 de tone de carne, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, societăţii germane Vossko, printr-un intermediar danez, afirmă, pe de altă parte, Der Spiegel.

Vossko era furnizorul societăţii Hilcona, cu sediul în Liechtenstein, care alimenta, la rândul său, societatea germană ce fabrică „tortelloni din carne de vită” ce conţineau carne de cal, retraşi de la vânzare de către reţeaua de distribuţie cu preţuri reduse Lidl în Germania şi Austria. (MEDIAFAX)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...