Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ponta: Creșterea consumului de carne trebuie să fie o prioritate

Autor: Meat MIlkjoi, 31 octombrie, 2013

Creşterea consumului cărnii de porc şi de bovine este o prioritate pentru Guvernul Ponta. Premierul a menţionat că unul dintre marile succese ale pliticii româneşti care să vină în sprijinul producătorilor de carne este deschiderea pieţii Chinei.

”Imediat după vizita pe care am avut-o la Beijing, autorităţile din China şi cele din România au lucrat împreună şi am primit răspunsul favorabil pentru deschiderea pieţei Chinei, o piaţă, vă daţi seama, uriaşă pentru producţia românească de carne de porc şi de bovine. Deci, în măsura în care putem să exportăm mai mult, evident că atunci există posibilitate de creştere.

De asemenea, ţine, până la urmă, nu doar de guvern, că nu doar guvernul poate să facă acest lucru, ţine de opinia publică, de mass-media, să încercăm să schimbăm anumite lucruri care ţin de mentalitatea de consumator.

Faptul că se consumă în mod special carne de porc şi mai puţin carne de vită e o chestiune care se schimbă în timp şi pe care putem s-o facem toţi printr-un efort comun”, a mai declarat premierul Ponta.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...