Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ponta dă semnale contradictorii privind reducerea TVA

Autor: Meat MIlkluni, 10 martie, 2014

(Agerpres) Reducerea cotei de TVA la produsele agroalimentare de bază şi revizuirea sistemului de impozitare din agricultură se află printre măsurile cuprinse în programul politic pentru care Guvernul Ponta III îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului.

„Revizuirea sistemului de impozitare şi combaterea evaziunii fiscale, iar pe termen mediu stabilirea unei cote reduse de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar sunt printre direcţiile de acţiune în vederea dezvoltării agriculturii româneşti. În plus, se urmăreşte şi reducerea numărului de ferme şi exploataţii odată cu transformarea activităţilor agricultorilor de subzistenţă în activităţi care produc pentru piaţă, creşterea productivităţii agriculturii pentru a permite acoperirea necesarului de produse agroalimentare pe piaţa internă şi creşterea exporturilor, în special de produse finite cu valoare adăugată mare”, precizează documentul citat.

Programul politic urmăreşte şi extinderea sistemului de irigaţii, finalizarea infrastructurii primare de irigat (Canalul Siret – Bărăgan) şi reabilitarea sistemului de îmbunătăţiri funciare.
De asemenea, documentul mai precizează realizarea unei reforme în domeniul cercetării şi inovării în agricultură, elaborarea unui program naţional de cercetare – dezvoltare agricolă pe perioada 2014 – 2020, care să fie în concordanţă cu prevederile viitoarei PAC.

Pe de altă parte, însă, Prim-ministrul României nu pare a fi de partea celor care cred că TVA-ul ar trebui scăzut la carne, ci el ar vedea o astfel de modificare aplicată în sectorul de legume și fructe. ”Reducerea TVA la pâine a funcționat. Trebuie să mergem atât cât se poate tot pe zone țintite pentru reducere a TVA-ului, în alimentație si nu numai. Eu aș vrea la fructe și legume pentru că acolo avem evaziune fiscală și concurență neloială”, a declarat Victor Ponta în cadrul unui interviu acordat România TV.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...