Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ponta, furios că s-a dat vina pe România în scandalul cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianluni, 11 februarie, 2013

Premierul Ponta a declarat, luni, la Ministerul Agriculturii, că este „furios” că firmele franceze au dat vina pe România în scandalul lasagnei cu carne de cal şi a subliniat că România nu va accepta statutul de „suspectul de serviciu din Europa de Est”.

În cadrul conferinţei de presă la care a participat alături de Daniel Constantin, Ponta a fost întrebat de un jurnalist străin dacă e furios că se dă vina pe România, dat fiind că, aşa cum afirmase înainte, în timpul briefingului, s-a dovedit că procesatorii români de carne nu au lucrat direct cu cele franceze.

„Nu sunt furios, sunt foarte furios  că sunt arătate cu degetul state care au poate o politică de PR mai slabă. E un lucru care mă supără. Dar primul lucru, cel mai important era să verificăm dacă suntem într-adevăr vinovaţi.

Eu nu vreau ca România, dacă greşeşte ceva să nu-şi recunoască vina, aşa încât primele acţiuni au fost de verificare pe teren a respectivelor abatoare, a modului în care se respectă regulile europene, acum după ce avem confirmarea faptului că nu există nicio deficienţă constatată în România sigur că putem trece la stadiul al doilea, în care reproşăm noi şi în care cerem ca cei care sunt vinovaţi cât mai repede să fie traşi la răspundere”, a răspuns primul-ministru.

„Este absolut unfair să acceptăm să fim suspecţii de serviciu. România va pune la dispoziţie imediat toate documentele şi toate datele pentru a se identifica acolo unde este, eu nu pot să spun că e în Franţa sau în Luxemburg, dar acolo unde s-a comis frauda pentru a fi identificaţi cei vinovaţi. E în interesul direct al României -după ce am verificat că nu există o vinovăţie a noastră de a se stabili adevărata vinovăţie„, a adăugat Ponta.

Întrebat dacă e de părere că s-a încercat discreditarea României, Ponta a negat. „Nu, nu cred în scenarii. Cred că cineva când e vinovat încearcă să paseze în altă parte vinovăţia”.

„Cred că dacă România va tace şi nu este suficient de transparentă şi hotărâtă rămâne la noi vinovăţia, ori acum am vrut să fim chiar agresivi pe acest subiect ca să nu se închidă lucrurile la suspecţii de serviciu din Estul Europei. De data aceasta, noi ne-am făcut treaba şi standardele au fost respectate”, a subliniat Ponta. (Mai multe, pe www.realitatea.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...