Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ponta: Găsiți o nouă țintă de reducere a TVA!

Autor: Meat MIlkvineri, 5 septembrie, 2014

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să identifice „următoarea ţintă” de reducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA), el menţionând că această măsură aplicată pe lanţul de panificaţie a fost corectă din punct de vedere fiscal-bugetar, informează Mediafax.

„Domnule ministru Constantin, în afară de veştile bune că producţia (agricolă – n.r.) care este mai mare decât în 2013, o să vă dea şi doamna ministru Petrescu (Ioana Petrescu, ministru Finanţelor-n.r.) vestea că până la urmă reducerea TVA la pâine s-a dovedit o măsură corectă chiar şi din punct de vedere fiscal-bugetar şi vreau să discutaţi cu mediul de afaceri din agricultură în aşa fel încât toate subvenţiile să ajungă la timp, să-i ajutăm să-şi valorifice (producţia – n.r.) la un preţ cât mai bun şi să ne gândim care este următoarea ţintă pentru reducere a TVA după produsele de panificaţie”, i-a spus Ponta ministrului Daniel Constantin în şedinţa Executivului, citat de Mediafax.

Cota TVA pentru pâine şi produse de panificaţie a fost redusă de la 24% la 9% începând cu 1 septembrie 2013.

Patronatele din industria cărnii au solicitat în repetate rânduri reducerea TVA la carne şi produse din carne de la 24% la 5%, argumentând că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 de milioane de euro.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...