Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Populatie de pesti moarta intr-o balta privata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Antena satelor, sute de pesti morti au fost gasiti marti plutind deasupra apei, intr-o balta privata din comuna Parscoveni, unde ploile din cursul noptii ar fi putut aduce substante chimice periculoase.

Administratorul baltii, Dorin Matei, a declarat ca nu stie ce s-a intamplat si care este cauza mortii pestilor, motiv pentru care a chemat specialisti de la Protectia Mediului si Directia Sanitar-Veterinara pentru a preleva probe de apa.

Cantitatea de peste mort este de aproximativ 200 de kilograme, balta fiind populata recent de administrator cu circa 500 kilograme de peste din speciile caras, fitofag si novac.

La Parscoveni s-au deplasat si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Purtatorul de cuvant al ISU Olt, Alin Basasteanu, a precizat ca pestele mort a fost adunat de angajati ai firmei care administreaza luciul de apa respectiv si in cateva zile vor sosi si rezultatele de la analize.

„Dupa rezultatele analizelor la probele recoltate din balta de specialisti se va stabili daca a fost vorba de poluare sau daca pestii au murit din cauze naturale, cum ar fi lipsa oxigenului”, a afirmat Basasteanu.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...