Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porci vietnamezi in fermele banatenilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Afacerile de crestere a porcilor vietnamezi castiga teren in Timis, deoarece sunt foarte rentabile. Animalele sunt destul de ieftine la cumparare, iar cand ajung la maturitate se pot vinde la preturi de patru ori mai mari.

In plus, acesti porci sunt ecologici, deoarece carnea lor nu contine colesterol si se hranesc doar cu produse vegetale.

„In judetul Timis exista un crescator de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul il vinde cu 50 de euro bucata, scrofita montata cu 200 de euro, iar porcul gras, in greutate de 80 – 90 de kilograme, cu 150 de euro”, a declarat vineri Tiberiu Lelescu, seful Directiei Agricole Timis.

Porcii vietnamezi sunt o rasa de talie mai mica decat cei autohtoni, sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut in comparatie cu porcul romanesc. Purceii vietnamezi sunt la mare cautare deoarece sunt hraniti mai sanatos, sunt mai supli, mult mai gustosi, iar carnea lor nu contine colesterol.

„Aceasta specie are stratul de grasime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sanatoasa deoarece nu contine colesterol. Porcii vietnamezi mai sunt numiti si „porcii ecologici”, deoarece acestia sunt ierbivori. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decat cea a porcilor autohtoni, pentru ca pot trai foarte bine cu furaje de origine vegetala, cu tarate, mere, varza sau iarba, fiind vegetarieni”, a explicat seful Directiei Agricole Timis.

Porcii vietnamezi, spre deosebire de cei autohtoni, nu pot atinge greutatea de 200 – 300 de kilograme, ci la maturitate nu depasesc greutatea de 120, maximum 130 de kilograme. Cresterea lor este o foarte buna si profitabila afacere de familie, iar investitia initiala se recupereaza in primul an.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...