Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porci vietnamezi in fermele banatenilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Afacerile de crestere a porcilor vietnamezi castiga teren in Timis, deoarece sunt foarte rentabile. Animalele sunt destul de ieftine la cumparare, iar cand ajung la maturitate se pot vinde la preturi de patru ori mai mari.

In plus, acesti porci sunt ecologici, deoarece carnea lor nu contine colesterol si se hranesc doar cu produse vegetale.

„In judetul Timis exista un crescator de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul il vinde cu 50 de euro bucata, scrofita montata cu 200 de euro, iar porcul gras, in greutate de 80 – 90 de kilograme, cu 150 de euro”, a declarat vineri Tiberiu Lelescu, seful Directiei Agricole Timis.

Porcii vietnamezi sunt o rasa de talie mai mica decat cei autohtoni, sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut in comparatie cu porcul romanesc. Purceii vietnamezi sunt la mare cautare deoarece sunt hraniti mai sanatos, sunt mai supli, mult mai gustosi, iar carnea lor nu contine colesterol.

„Aceasta specie are stratul de grasime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sanatoasa deoarece nu contine colesterol. Porcii vietnamezi mai sunt numiti si „porcii ecologici”, deoarece acestia sunt ierbivori. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decat cea a porcilor autohtoni, pentru ca pot trai foarte bine cu furaje de origine vegetala, cu tarate, mere, varza sau iarba, fiind vegetarieni”, a explicat seful Directiei Agricole Timis.

Porcii vietnamezi, spre deosebire de cei autohtoni, nu pot atinge greutatea de 200 – 300 de kilograme, ci la maturitate nu depasesc greutatea de 120, maximum 130 de kilograme. Cresterea lor este o foarte buna si profitabila afacere de familie, iar investitia initiala se recupereaza in primul an.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...