Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii de Crăciun au fost arvuniți din vară

Autor: Meat MIlkmiercuri, 4 decembrie, 2013

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun și în curând se dă startul cumpărăturilor. Pentru masa tradiţională, însă, mobilizarea a început din timp. Porcii din curţile ţăranilor sunt arvuniţi încă din vară, iar ţuica făcută în casă e deja pe terminate. Sunt produse naturale şi mult mai ieftine decât în magazine.

Georgeta Marin creşte în fiecare an porci pentru Crăciun. Are clienţi fideli, care cumpără mereu de la ea. A avut 40 de purcei şi i-a vândut aproape pe ţoţi. I-au mai rămas câţiva în coteţ, pe care îi ţine până la sărbători.

Indiferent dacă au 80 sau 120 de kilograme, porcii crescuţi la ţară sunt foarte căutaţi. Ajută şi preţul: 11 lei pe kilogram, în viu, sau 13 lei kilogramul, carcasă. La friptura tradiţională de porc, merge şi o ţuică de casă.

Tanti Dumitra face an de an ţuică de corcoduşe. A luat bani din bancă pentru un cazan nou, de care se folosesc şi vecinii ei. Nu reuşeşte, însă, să vândă prea multă, pentru că recolta de fructe n-a fost atât de bogată vara această.

Țăranii care mai au, totuşi, ţuică la vânzare o vând acum cu 10 lei pe litru. Masa de Crăciun nu este completă nici fără un platou cu salată de boeuf. Mai ieftin decât în supermarket-uri, unde preţurile explodează, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai ales atunci când vine vorba despre preparate tradiţionale.(Mai multe, pe www.A1.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...