Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii din gospodariile taranesti vor putea fi din nou vanduti la abatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa o pauza de cativa ani, porcii pot fi cumparati din nou de abatoare de la gospodariile taranesti. Anuntul a fost facut de Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani, potrivit presei locale, citat de Recolta.eu.

Acesta a spus ca proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul Administratiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, unde presedinte este fratele sau, Mihai Turcanu.

Pana acum oamenii cresteau porci si nu aveau unde sa-i vanda. De acum situatia se va schimba. Eu ii anunt pe oamenii de la tara din judetul Botosani ca de la sfarsitul lunii viitoare vor putea sa-si vanda din nou porcii la abatoare. Asta inseamna o schimbare in bine pentru ei pentru ca vor putea sa-si valorifice munca, a declarat Florin Turcanu.

Informatia a fost confirmata de Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA, care a precizat proiectul de modificare a legislatiei este publicat pe site-ul institutiei si intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii. Asta inseamna ca in a doua parte a lunii august abatoarele vor putea incepe achizitionarea de suine de la gospodariile individuale de la tara si nu doar de la ferme. Aceasta a fost una dintre prioritatile mele atunci cand am devenit presedinte al ANSVSA. Romanii trebuie sa manance carne de porc buna, crescuta traditional, iar oamenii obisnuiti care cresc porci trebuie sa aiba unde sa ii vanda. Pana acum nu s-a putut, dar de luna viitoare se va putea, a declarat Mihai Turcanu.

Carnea de porc provenita de la suinele achizitionate de la crescatorii individuali va fi destinata doar consumului intern al Romaniei, fara a putea fi exportata.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...