Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Porcii din gospodariile taranesti vor putea fi din nou vanduti la abatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa o pauza de cativa ani, porcii pot fi cumparati din nou de abatoare de la gospodariile taranesti. Anuntul a fost facut de Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani, potrivit presei locale, citat de Recolta.eu.

Acesta a spus ca proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul Administratiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, unde presedinte este fratele sau, Mihai Turcanu.

Pana acum oamenii cresteau porci si nu aveau unde sa-i vanda. De acum situatia se va schimba. Eu ii anunt pe oamenii de la tara din judetul Botosani ca de la sfarsitul lunii viitoare vor putea sa-si vanda din nou porcii la abatoare. Asta inseamna o schimbare in bine pentru ei pentru ca vor putea sa-si valorifice munca, a declarat Florin Turcanu.

Informatia a fost confirmata de Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA, care a precizat proiectul de modificare a legislatiei este publicat pe site-ul institutiei si intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii. Asta inseamna ca in a doua parte a lunii august abatoarele vor putea incepe achizitionarea de suine de la gospodariile individuale de la tara si nu doar de la ferme. Aceasta a fost una dintre prioritatile mele atunci cand am devenit presedinte al ANSVSA. Romanii trebuie sa manance carne de porc buna, crescuta traditional, iar oamenii obisnuiti care cresc porci trebuie sa aiba unde sa ii vanda. Pana acum nu s-a putut, dar de luna viitoare se va putea, a declarat Mihai Turcanu.

Carnea de porc provenita de la suinele achizitionate de la crescatorii individuali va fi destinata doar consumului intern al Romaniei, fara a putea fi exportata.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...