Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii din România ar putea pleca spre China la finalul lui iune

Autor: Meat MIlkvineri, 23 mai, 2014

(Agerpres) Exporturile de carne de porc către China ar putea începe peste o lună, a declarat, la Arad, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în timp ce premierul Victor Ponta a spus că îşi doreşte ca atunci când ajunge la Beijing să consume tot carne românească.

Acesta din urmă a adăugat: „Când o să merg la Beijing, tot carne românească aş vrea să consum, dar şi în alte părţi din Europa“, a spus Ponta, potrivit Mediafax.   „O să avem vizita ministrului Agriculturii (din China – n.r.) în două săptămâni la Bucureşti, dar (…) se pare că într-o lună se pot realiza deja primele exporturi în China.

Vorbim pe partea de porcine, dar am semnat anul trecut un protocol, un memorandum, şi pe zona de bovine şi eu cred că tot cam în aceeaşi perioadă vor fi făcute şi primele exporturi de animale vii în China“, a completat Daniel Constantin.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...