Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii mangalita sunt readusi pe piata de fermierii maramureseni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Deschisi experimentelor profitabile, mai multi crescatori maramureseni de porci sunt deschisi repunerii in valoare a rasei Mangalita, prezenta in romania de un secol si jumatate, consolidata genetic, cu carne neinvadata de colesterol.

Conform portalului de stiri infomm.ro, carnea si grasimea provenite de la aceasta rasa contin un procent redus de colesterol.

Amatorii produselor bio prefera aceasta carne, datorita gustului si calitatilor personalizate. Crescuti intensiv pana in anii 60, porcii din aceasta rasa si-au diminuat efectivele, datorita costurilor mai mari implicate de ingrasare si din cauza unei dezvoltari sensibil mai lente.

Animalele accepta si valorifica porumbul si furajele ieftine, sunt rezistente la conditii climatice particulare si la boli, nefiind prtentiosi la hrana oferita. Se situeaza la un grad mediu prolific (6-7 purcei), debutul in cresterea porcilor Magalita putand fi facut cu animale achizitionate de la statiunile de cercetari agricole sau de la alti producatori.

Deosebiti de confratii metisi sau de celelalte rase prin parul cret blond/roscovan si nasul fragil, seamana cu o oaie, inainte de ingrasarea finala. Spre deosebire de alti porci crescuti intensiv, ofera o carne cu continut mic de apa, recomandata fabricarii produselor obtinute prin uscare si pentru fabricarea suncii. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...