Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii mangalita sunt readusi pe piata de fermierii maramureseni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Deschisi experimentelor profitabile, mai multi crescatori maramureseni de porci sunt deschisi repunerii in valoare a rasei Mangalita, prezenta in romania de un secol si jumatate, consolidata genetic, cu carne neinvadata de colesterol.

Conform portalului de stiri infomm.ro, carnea si grasimea provenite de la aceasta rasa contin un procent redus de colesterol.

Amatorii produselor bio prefera aceasta carne, datorita gustului si calitatilor personalizate. Crescuti intensiv pana in anii 60, porcii din aceasta rasa si-au diminuat efectivele, datorita costurilor mai mari implicate de ingrasare si din cauza unei dezvoltari sensibil mai lente.

Animalele accepta si valorifica porumbul si furajele ieftine, sunt rezistente la conditii climatice particulare si la boli, nefiind prtentiosi la hrana oferita. Se situeaza la un grad mediu prolific (6-7 purcei), debutul in cresterea porcilor Magalita putand fi facut cu animale achizitionate de la statiunile de cercetari agricole sau de la alti producatori.

Deosebiti de confratii metisi sau de celelalte rase prin parul cret blond/roscovan si nasul fragil, seamana cu o oaie, inainte de ingrasarea finala. Spre deosebire de alti porci crescuti intensiv, ofera o carne cu continut mic de apa, recomandata fabricarii produselor obtinute prin uscare si pentru fabricarea suncii. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...