Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii mangalita sunt readusi pe piata de fermierii maramureseni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Deschisi experimentelor profitabile, mai multi crescatori maramureseni de porci sunt deschisi repunerii in valoare a rasei Mangalita, prezenta in romania de un secol si jumatate, consolidata genetic, cu carne neinvadata de colesterol.

Conform portalului de stiri infomm.ro, carnea si grasimea provenite de la aceasta rasa contin un procent redus de colesterol.

Amatorii produselor bio prefera aceasta carne, datorita gustului si calitatilor personalizate. Crescuti intensiv pana in anii 60, porcii din aceasta rasa si-au diminuat efectivele, datorita costurilor mai mari implicate de ingrasare si din cauza unei dezvoltari sensibil mai lente.

Animalele accepta si valorifica porumbul si furajele ieftine, sunt rezistente la conditii climatice particulare si la boli, nefiind prtentiosi la hrana oferita. Se situeaza la un grad mediu prolific (6-7 purcei), debutul in cresterea porcilor Magalita putand fi facut cu animale achizitionate de la statiunile de cercetari agricole sau de la alti producatori.

Deosebiti de confratii metisi sau de celelalte rase prin parul cret blond/roscovan si nasul fragil, seamana cu o oaie, inainte de ingrasarea finala. Spre deosebire de alti porci crescuti intensiv, ofera o carne cu continut mic de apa, recomandata fabricarii produselor obtinute prin uscare si pentru fabricarea suncii. (TS)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...