Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii miniaturali, noii cobai ai cercetatorilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fundatia Vierr Pfoten atrage atentia asupra tratamentului la care sunt supusi porcii miniaturali, folositi tot mai frecvent in testele din cercetare, scrie green-report.ro.

Porcii miniaturali sufera in acelasi mod ca si alte animale, de aceea folosirea lor in cercetare nu ar trebui considerata o alternativa in nici un sens. Utilizarea acestor animale reprezinta un pas inapoi in atingerea obiectivului de a aboli testarea pe animale in cercetare, a declarat reprezentantul Vierr Pfoten, Johanna Stadler-Wolffersgrun.

Porcii miniaturali sunt considerati a avea similaritati anatomice si fiziologice cu rasa umana, fiind ideali pentru testarea de laborator in vederea producerii de noi medicamente si substante. In contextul oferit de raportul mentionat, alternativa pare sa ofere beneficii industriei de cercetare doar din considerente ce se refera la faptul ca porcii miniaturali sunt mici, ieftini si foarte usor de manevrat, comparativ cu alte specii.

Cercetatorii recunosc insa ca diferentele de specie impieteaza asupra cercetarii. Soarecii si sobolanii sunt considerati a fi mai putin buni pentru cercetarile referitoare la sistemul cardiovascular, comparativ cu alte specii, potrivit raportului Comisiei Europene. Testele pe animale se dovedesc insa inutile, din cauza diferentelor intre celelalte specii si organismul uman, sunt de parere reprezentantii Vierr Pfoten. Potrivit acestora, cercetarea referitoare la metabolismul unui popular anti inflamator si analgezic a aratat ca acesta actioneaza de cinci ori mai incet la porcii miniaturali decat la om. Astfel, mini-porcusori nu pot fi considerati un bun model de testare.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...