Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Porcii miniaturali, noii cobai ai cercetatorilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fundatia Vierr Pfoten atrage atentia asupra tratamentului la care sunt supusi porcii miniaturali, folositi tot mai frecvent in testele din cercetare, scrie green-report.ro.

Porcii miniaturali sufera in acelasi mod ca si alte animale, de aceea folosirea lor in cercetare nu ar trebui considerata o alternativa in nici un sens. Utilizarea acestor animale reprezinta un pas inapoi in atingerea obiectivului de a aboli testarea pe animale in cercetare, a declarat reprezentantul Vierr Pfoten, Johanna Stadler-Wolffersgrun.

Porcii miniaturali sunt considerati a avea similaritati anatomice si fiziologice cu rasa umana, fiind ideali pentru testarea de laborator in vederea producerii de noi medicamente si substante. In contextul oferit de raportul mentionat, alternativa pare sa ofere beneficii industriei de cercetare doar din considerente ce se refera la faptul ca porcii miniaturali sunt mici, ieftini si foarte usor de manevrat, comparativ cu alte specii.

Cercetatorii recunosc insa ca diferentele de specie impieteaza asupra cercetarii. Soarecii si sobolanii sunt considerati a fi mai putin buni pentru cercetarile referitoare la sistemul cardiovascular, comparativ cu alte specii, potrivit raportului Comisiei Europene. Testele pe animale se dovedesc insa inutile, din cauza diferentelor intre celelalte specii si organismul uman, sunt de parere reprezentantii Vierr Pfoten. Potrivit acestora, cercetarea referitoare la metabolismul unui popular anti inflamator si analgezic a aratat ca acesta actioneaza de cinci ori mai incet la porcii miniaturali decat la om. Astfel, mini-porcusori nu pot fi considerati un bun model de testare.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...