Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii sunt capabili de stari emotionale complexe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator, conform unui studiu realizat de o echipa de experti britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle, citat de ziarul Cancan.

Potrivit cercetatorilor, porcii care traiesc in conditii „luxoase” sunt mai predispusi sa reactioneze pozitiv la o schimbare sau la o noua experienta. Porcii au fost invatati sa asocieze o nota de tambal cu o „recompensa”, un mar, si un dispozitiv de antrenare a cainilor cu ceva neplacut, in acest caz, fosnetul unei pungi de plastic. Totodata, animalele au fost plasate in diferite medii, unii in spatii de mari dimensiuni, unde aveau jucarii la dispozitie, iar altii in medii plictisitoare, cu o singura jucarie non-interactiva.

Ulterior, porcii au fost supusi unor zgomote ambigue, in vreme ce specialistii au studiat reactiile lor. Studiul a fost facut in speranta ca oamenii vor avea un impact asupra conditiilor in care sunt tinute animalele.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...