Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcii sunt capabili de stari emotionale complexe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator, conform unui studiu realizat de o echipa de experti britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle, citat de ziarul Cancan.

Potrivit cercetatorilor, porcii care traiesc in conditii „luxoase” sunt mai predispusi sa reactioneze pozitiv la o schimbare sau la o noua experienta. Porcii au fost invatati sa asocieze o nota de tambal cu o „recompensa”, un mar, si un dispozitiv de antrenare a cainilor cu ceva neplacut, in acest caz, fosnetul unei pungi de plastic. Totodata, animalele au fost plasate in diferite medii, unii in spatii de mari dimensiuni, unde aveau jucarii la dispozitie, iar altii in medii plictisitoare, cu o singura jucarie non-interactiva.

Ulterior, porcii au fost supusi unor zgomote ambigue, in vreme ce specialistii au studiat reactiile lor. Studiul a fost facut in speranta ca oamenii vor avea un impact asupra conditiilor in care sunt tinute animalele.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...