Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcul american, mai scump din cauza diareei

Autor: Meat MIlkluni, 14 aprilie, 2014

Diareea Porcină epidemică (DPE) pune producţia de carne de porc în pericol, efectele observându-se asupra creşterea preţurilor în Japonia,în timp ce în USA costurile cărnii de porc au urcat cu 45%, scrie PigProgress.net.

Cu majorarea preţului cărnii de porc în Japonia şi o creştere raportată de 17% la vânzările en-gros la carcasa de porc trabzacţinată pe piaţa din Japonia la 484 yen per kg (2,13 dolari per pound) în comparaţie cu anul precedent, acum în USA costul cărnii de porc este mai mare cu 45%, faţă de începutul lui 2014, potrivit datelor de la Bursa din Chicago, făcute publice de upi.com.

DPE a condus la grija că se va instala un deficit de carne de porc, fapt care a determinat creşterea preţului cărnii de porc, noteaza Agroazi.

Diareea Porcină epidemică cauzează diaree şi vomă la porcii adulţi, în timp ce pe cei mai mulţi purceluşi îi omoară. USA, Canada, Mexic, Colombia, Peru, Republica Dominicană, China, Coreea de Sud, Taiwan şi Japonia au confirmat prezenţa bolii pe teritoriul lor. Din mai anul trecut şi până acum DPE a ucis aproape 6,8 milioane de porci, din 27 de ţări.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...