Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porcul românesc este cel mai ieftin din UE

Autor: Meat MIlkvineri, 11 aprilie, 2014

Crescătorii români de porci au foarte mult de suferit, din cauza preţului foarte mic al preţului cărnii, a declarat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). Potrivit acestuia, tendinţa este cauzată de mai mulţi factori, printre care şi contextul economic regional.

În România,  kilogramul de porc în viu se vinde cu 4,5-4,6 lei pe kilogram, iar cel în carcasă cu 1,39 euro pe kilogram, în timp ce în germania preţul carcasei este mai mare cu 20 de eurocenţi, explică preşedintele ARC, citat de Agroazi.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut în luna februarie a acestui an cu 7,6%, respectiv cu 6%, faţă de luna precedentă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie, potrivit INS. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6% faţă de luna precedentă. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...